• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Fontello i PHP

Object Storage Arubacloud
0 głosów
700 wizyt
pytanie zadane 1 lipca 2016 w PHP przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)
zamknięte 5 października 2016 przez Ambroz

Witajcie.

Chcąc zrobić przykładowe portfolio zgodnie z odcinkiem 3 HTML natknąłem się na problem, gdyż nie działają mi ikonki Fontello: YouTube i Facebook jak na załączonym obrazku:

Fontello i php

Póki co jest tu czysty HTML, ale będzie jeszcze PHP.

Kod:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
</head>
  <meta charset="utf-8" />
  <meta http-equiv="X-UA-Cempatible" content="IE=edge,chrome=1" />

  <title>Paweł Ambroziak - Portfolio i Twórczość</title>

  <meta name="description" content="Stworzę dla Ciebie stronę WWW oraz film! Zatrudnij Programistę: PHP, JavaScript, HTML, CSS, JQuery, MySQL, WordPress, Joomla. Zatrudnij Profesjonalny Montarz Filmu!!" />
  <meta name="keywords" content="zamów, stronę, tworzenie, www, montarz, php, portfolio, html, javascript, jquery, WordPress, MySQL, Joomla" />
  <link rel="stylesheet" href="style/style.css" type="text/css" />
  <link rel="stylesheet" href="css/fontello.css" type="text/css"/>
  <link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Lato|Josefin+Sans&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
<body>

  <div id="container">
    <div class="rectangle">
        <div id="logo">Paweł Ambroziak</div>
        <div id="zegar">12:00:00</div>
        <div style="clear:both"></div>
    </div>

    <div class="square">
      <div class="tile1">
        <i class="icon-user"></i><br />Kim Jestem?
      </div>
      <div class="tile1">
        <i class="icon-laptop"></i><br />Co Oferuję?
      </div>
      <div style="clear:both"></div>

      <div class="tile2">
        <i class="icon-vcard"></i><br />Curruculum Vitae
      </div>
      <div class="tile3">
        <i class="icon-gmail"></i><br />Kontakt ze mną
      </div>
      <div style="clear:both"></div>

      <div class="tile4">
        <i>”Problem z programistami jest taki, że nigdy nie da się powiedzieć, co robią, zanim nie jest za późno” </i>– Seymour Cray
      </div>
    </div>
    <div class="square">
      <div class="tile5">
        Tytuł podstrony<br /><br />
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in maximus risus. Phasellus vitae libero sit amet risus viverra cursus ac ut mi.
        Vestibulum ullamcorper quam quis venenatis vehicula. In eu sem sed nulla condimentum facilisis sit amet at nisi. Pellentesque purus tellus,
        accumsan eu odio ut, rutrum sagittis est. Aenean pharetra ornare turpis, vel tincidunt libero scelerisque quis.
      </div>
      <div class="yt"><i class="icon-youtube"></i>
      </div>
      <div class="fb">
        <i class="icon-facebook-squared"></i>
      </div>
      <div class="gplus">
        <i class="icon-gplus-squared"></i>
      </div>
      <div class="twitch">
        <i class="icon-twitch"></i>
      </div>
      <div style="clear:both"></div>
    </div>
    <div style="clear:both"></div>

    <div class="rectangle">2016 &copy; Paweł Ambroziak - Portfolio. Programista webowy oraz Monter Filmów zaprasza do współpracy!</div>
  </div>

</body>
</html>

P.S Robie wszystko zgodnie tak jak mówi Mirosław Zelent.

Struktura plików:
Pliki

Dzięki wielkie za pomoc.

komentarz zamknięcia: roziwązano problem

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 lipca 2016 przez niezalogowany
wybrane 1 lipca 2016 przez Ambroz
 
Najlepsza
Wyłącz adblocka, juz ktoś miał tu podobny problem.
komentarz 1 lipca 2016 przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)
Działa XD
0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Na pewno pobrałeś dobre ikonki? Może mają inne nazwy. Sprawdź w pliku fontello.css na samym dole nazwy ikonek i porównaj z tymi które wpisałeś.
komentarz 1 lipca 2016 przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)

Tak są dobre:

.icon-facebook-squared:before { content: '\e800'; font-size: 76px;margin-top: 30px; } /* '' */
.icon-youtube:before { content: '\e801'; font-size: 76px;margin-top: 30px; } /* '' */
.icon-gplus-squared:before { content: '\e802'; font-size: 76px;margin-top: 30px; } /* '' */
.icon-twitch:before { content: '\e803'; font-size: 76px;margin-top: 30px; } /* '' */
.icon-user:before { content: '\e804'; font-size: 76px;margin-top: 20px; } /* '' */
.icon-laptop:before { content: '\e805'; font-size: 76px;margin-top: 20px; } /* '' */
.icon-graduation-cap:before { content: '\e806'; font-size: 76px;margin-top: 20px; } /* '' */
.icon-vcard:before { content: '\e807'; font-size: 76px;margin-top: 20px; } /* '' */
.icon-gmail:before { content: '\e808'; font-size: 76px;margin-top: 20px; } /* '' */

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 666 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2017 w HTML i CSS przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 270 wizyt
pytanie zadane 22 października 2015 w HTML i CSS przez eliano Gaduła (3,640 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 759 wizyt

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...