• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sprzedaż komputera, czy warto próbować jaka kwota

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,037 wizyt
pytanie zadane 30 czerwca 2016 w Sprzęt komputerowy przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Witam serdecznie, szukam kogoś zorientowanego na rynku chciałbym sprzedać w niedalekiej przyszłości swój komputer, aczkolwiek nie wiem czy on coś jest wart i czy ktoś by go w ogóle kupił. I chciałem się poradzić was, czy jest w ogóle sens w próbie sprzedaży jego

https://zapodaj.net/fae8034c0e4d2.png.html

tutaj są parametry, dot. zasilacza więcej nie znalazłem, jaka cena tego komputera w ogóle by musiała być żeby ktoś kupił ok 500 zł mi wyszło czy warto?

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 czerwca 2016 przez shadou102 Pasjonat (21,650 p.)
Sens jest zawsze. Nie spróbujesz nie przekonasz się lecz nie z takimi danymi. Warto dać screen testów sprawnościowych  dysku twardego, RAM, Procesora. Szczegółowe dane komputera sprawdzone np cpu-z. Zdjęcie komputera. Czy choćby informacja czy komputer jest w zestawie z systemem.
komentarz 30 czerwca 2016 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
sprzedawać z dyskiem twardym sensu nie ma, prawdopodobnie będzie kończył swoją żywotność niedługo :p
0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Zasilacz kot w worku, nie wiadomo ile ram.
komentarz 1 lipca 2016 przez shadou102 Pasjonat (21,650 p.)
można posłużyć się jakiś kalkulatorem np. http://www.bequiet.com/pl/psucalculator

Ale moim zdaniem warto mieć zapas mocy.
1
komentarz 1 lipca 2016 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
By dopasować moc zasilacz trzeba się już trochę znać na sprzęcie. Niby są kalkulatory, ale ja im nie ufam, bo nie uwzględniają wielu kwestii. Początkującemu polecam wpisać w google nazwę procesora i karty graficznej + 'jaki zasilacz' i poszukać na forum wypowiedzi innych. Z doświadczenia wiem, że w 90% przypadków z 1. kartą graficzną wystarczy 550W.
Chyba, że ktoś myśli o rozbudowie w krótkim czasie po zakupie wtedy trzeba odpowiednio się przygotować
komentarz 1 lipca 2016 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
tak tak, fakt faktem shadou potwierdzam, aczkolwiek na to jest ciężko pieniądze uzbierać, trzeba jeszcze jakoś się przygotować do montażu, pasta termoaktywna etc. Pietrak a czy to też ekonomicznie sprzyjać będzie? Bo z google nie uwzględniają zawsze ceny a jakość
niekiedy taniej znaczy drożej, szczególnie wybierając zasilacze nieznanych firm
0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2016 przez Acetylen3 Nowicjusz (200 p.)
Polecam zostawić komputer i można z niego zrobić SERWER który jest naprawdę pomocny jest wiele poradników jak zrobić serwer NAS z komputera.
0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2016 przez DawidRodycz Gaduła (3,110 p.)
Za 500 jakoś powinien zejść lecz jak up napisał warto sobie zostawić drugą paczkę jeżeli zajmujesz się takimi rzeczami, uwierz że czasami jak się strasznie nudzisz możesz to wykorzystać :)
To jest też tak że pieniądze trudno oszczędzić kurcze na cokolwiek, jestem osobą która również prowadzi jakieś życie poza kompem i nałogowo nie programuje a podczas weny ;_; I uczę się gdy mogę, mam ograniczenia z dostępem do PC
komentarz 1 lipca 2016 przez DawidRodycz Gaduła (3,110 p.)
Ale zawsze się paczka przyda, Chyba że masz jakiś cel i chcesz wydać te pieniążki w coś co Ci się przyda to tak.

Ja to bym przebimbał.
właśnie chcę to sprzedać, i za te pieniądze kupić podzespoły do PC tego
komentarz 1 lipca 2016 przez DawidRodycz Gaduła (3,110 p.)
Próbuj, zobaczysz jak to wyjdzie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 4,168 wizyt
0 głosów
6 odpowiedzi 792 wizyt
pytanie zadane 14 października 2018 w Sprzęt komputerowy przez Kubax Początkujący (430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 160 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2022 w Offtop przez Angelikaxx Nowicjusz (190 p.)

93,014 zapytań

141,977 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,356 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...