• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

wordpress domena

Cloud VPS
0 głosów
309 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2016 w Hostingi, domeny, usługi przez artix132 Użytkownik (870 p.)
zmienione kategorie 28 czerwca 2016 przez Arkadiusz Waluk
Gdzie wykupić domene/ hosting?
Mam ją zrbioną na wordpressie, ale nie widze na jego stronie domeny  .pl
Wpisuje przykładową nazwe domeny: "strona" to mam takie opcje do wyboru :

strona505.wordpress.com
strona.live
stronaweb.com
stronapro.com
stronapro.me
stronahub.com
stronalab.com
stronafit.com
stronashop.com

Hekko.pl czy domena.pl ? Znajde jakieś poradniki jak tam zainstalować wordpresa?

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)
W kwestii ceny domeny .pl niekwestionowanym liderem jest OVH - prawdopodobnie nie do przebicia. Zwracaj też zawsze uwagę na cenę odnowienia po pierwszym roku.

Hosting polecam Hekko, sam korzystam i jest spoko. Nie polecam na pewno dużych firm typu home, nazwa i takich tam, bo to tylko zdzieranie z klienta.

A poza tym polecam użyć wyszukiwarki na forum - już wiele tematów o hostingu i domenie było.
0 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2016 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
Słuchaj trochę nie rozumiem pytania. Strony internetowe stawia się na hostingach, serwerach. Zakładasz tam konto, wykupujesz odpowiednią usługę firmy i dostajesz jakąś ilość miejsca na serwerze, trochę procesora, transfer miesięczny, jedną lub więcej baz mysql i trochę innych parametrów. Wśród nich otrzymujesz zazwyczaj brzydki adres internetowy - domenę, który nie nadaje się często do pokazania.

Osobną usługą jaką możesz wykupić jest domena internetowa. Jest to adres, który wpisujesz w wyszukiwarkę internetową i może mieć różne końcówki: krajowe, regionalne, funkcjonalne i inne. Zazwyczaj firma hostingowa udostępnia wiele różnych końcówek, w różnych cenach.

Na takim hostingu masz panel administratora i możesz podpiąć swoją domenę. Możesz tam także zainstalować system WordPress CMS, który pozwoli ci postawić stronę www.

A dobra, piszę i chyba zajarzyłam. Ty po prostu masz konto w serwisie WordPress.com i tam też możesz podpiąć domenę, jedną z tych, które masz pokazane. Jeżeli chcesz inną, to niestety nie wiem, czy się da i jak to zrobić. Nie mam doświadczenia z WordPress.com
komentarz 28 czerwca 2016 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
W trakcie, jak pisałam swój wywód, twoja prośba została edytowana. Osobiście korzystałam z Hekko i byłam bardzo zadowolona z ich oferty. WordPressa można tam zainstalować za pomocą kilku kliknięć i w ogóle nie ma z tym problemu.
0 głosów
odpowiedź 13 maja 2017 przez Lu Kiss Dyskutant (7,600 p.)
ja polecam atthost na hosting

ovh na rejestratora domeny
0 głosów
odpowiedź 13 maja 2017 przez Wiciorny Ekspert (281,450 p.)
hostinger.pl generalnie jak chcesz miec domene PL, to darmowej nie znajdziesz... tylko platne. chyba ze chodzi ci z przedrostkami  mojastrona.+cos.pl

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 543 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2016 w Hostingi, domeny, usługi przez BlueWee Użytkownik (730 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2018 w Hostingi, domeny, usługi przez KamilloPL Gaduła (3,470 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 2,795 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2018 w Offtop przez Jan Machelski Nowicjusz (200 p.)

93,463 zapytań

142,456 odpowiedzi

322,725 komentarzy

62,840 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...