• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Różny rozmiar na różnych przeglądarkach

0 głosów
605 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2016 w HTML i CSS przez LCPGM Obywatel (1,550 p.)
Cześć, mógłby ktoś mi wytłumaczyć czemu przy takiej samej rozdzielczości moja strona ma inny wygląd na innych przeglądarkach i jak to  rozwiązać? Na mozilli (na której robiłem stronę) jest dobrze, na chrome strona jest wydłużona na IE całkowicie mi ucina głównego diva i daje go zdecydowanie niżej. O reszcie przeglądarek lepiej już nie mówie. Z góry dzięki za pomoc.

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 27 czerwca 2016 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
Może pokażesz kod? :)
komentarz 27 czerwca 2016 przez LCPGM Obywatel (1,550 p.)
Niestety, ale nie mogę :/ Choć miałbym ochotę :D Z grubsza jak mówię, w niektórych przeglądarkach elementy się wypychają (tak jakby rozdziałka była w nich mniejsza)
komentarz 27 czerwca 2016 przez niezalogowany
Nikt nie jest jasnowidzem, więc bez kodu Ci nie pomogą. Zresztą czego się boisz? To, że ludzie wytkną Ci błędy? Ja uwielbiam jak mnie poprawiają. :)
0 głosów
odpowiedź 27 czerwca 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)

Mogłeś użyć nowszych elementów HTML,CSS lub JS w starszych wersjach przeglądarek, użyć prefiksu dla mozilli, a dla IE i chrome nie. Możesz użyć walidatora css: https://jigsaw.w3.org/css-validator/. Nie mam kodu to trudno napisać więcej.

0 głosów
odpowiedź 27 czerwca 2016 przez saliwan22 Gaduła (3,110 p.)
Jeżeli strona sypie Ci się w różnych rozdzielczościach to może należało by ją do nich przystosować. Wystarczy parę prostych linijek w media-querries i po sprawie.

Pozdrawiam!
0 głosów
odpowiedź 27 czerwca 2016 przez PreZmyK Pasjonat (21,530 p.)
Jeżeli używasz wartości em % itp. to każda przeglądarka ma inne podstawowe wielkości czcionek. Musisz to ustandaryzować lub wyczyścić css.
0 głosów
odpowiedź 27 czerwca 2016 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
moze tez blahostka bo moze masz ustawionego wiekszego badz mniejszego zooma w przegladarce (standardowo skrot CTRL+rolka)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 752 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,192 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 380 wizyt
pytanie zadane 17 grudnia 2016 w HTML i CSS przez Dar3Q Obywatel (1,200 p.)

93,607 zapytań

142,530 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...