• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd kompilacji error: ld returned 1 exit status

+1 głos
12,940 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2016 w C i C++ przez JAKUBW Pasjonat (21,600 p.)
otwarte ponownie 26 czerwca 2016 przez JAKUBW
Prosty kod podzielony na kilka plików.

Kod błędu:

||=== Build: Debug in SFML (compiler: GNU GCC Compiler) ===|
||error: ld returned 1 exit status|
||=== Build failed: 1 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 3 second(s)) ===|

 

I tyle. Nie zaznacza miejsca w kodzie. Nic, tylko pisze, że jest błąd ale nie powie jaki.

Czy to może być związane z globalnym wskaźnikiem?

5 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 czerwca 2016 przez niezalogowany
to nie jest w ogóle związane z programem, u mnie w szkole jest ciągle ten błąd i powiem Ci że już prostytutkami rzucam przez ten błąd. Poszukaj w menedżerze zadań czy nie masz odpalonego programu, jeśli nie poczekaj 2-3min
0 głosów
odpowiedź 22 czerwca 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,440 p.)
0 głosów
odpowiedź 23 czerwca 2016 przez ISO Początkujący (350 p.)

To powinno ci pomóc: LINK

0 głosów
odpowiedź 26 czerwca 2016 przez JAKUBW Pasjonat (21,600 p.)

Nie wiem czy komuś to pomoże, ale napiszę. Znowu mi to wyskakuje tym razem gdy próbuję utworzyć przestrzeń nazw.

Przy pustej się kompiluje, natomiast przy takiej już nie:


//plik .hpp

namespace info
{
    int x;
}

Może ja coś źle robię. Proszę o pomoc gdyby ktoś wiedział o co chodzi.

0 głosów
odpowiedź 26 czerwca 2016 przez Newtonik Gaduła (3,740 p.)
Jeśli wyskakuje Tobie taki błąd wyłącz proces tego programu w menadżerze zadań. Często tak jest, że w procesach jest włączony program który włączyłeś wcześniej, a po jego wyłączeniu nadal działa, dlatego jest ten proces. Mam nadzieję że pomogłem.
komentarz 26 czerwca 2016 przez JAKUBW Pasjonat (21,600 p.)

Nie mam nic w menedżerze.

komentarz 26 czerwca 2016 przez DragonCoder Pasjonat (21,830 p.)
Sprawdzałeś wszystkie yakładki mi się czasem włączy w  procesy i wtedy już pierwsze co robie, gdy widzę taki bła to menadżer zadań i procesy.
komentarz 27 czerwca 2016 przez JAKUBW Pasjonat (21,600 p.)
Wszystko sprawdziłem, mam tylko systemowe, których nie mogę ubić. No chyba, że coś w usługach.

Podobne pytania

–1 głos
0 odpowiedzi 573 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 649 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 868 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2017 w C i C++ przez Kacalar Początkujący (270 p.)
Porady nie od parady
Zadając pytanie postaraj się o odpowiedni tytuł, kategorię oraz tagi.Tagi

66,511 zapytań

113,276 odpowiedzi

239,898 komentarzy

46,645 pasjonatów

Przeglądających: 261
Pasjonatów: 13 Gości: 248

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...