• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C# i 0 referencji do destruktora w Formie

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
119 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2016 w C# przez niezalogowany
Witam, piszę mini programik w C# w formie okienek i stworzyłem destruktora w którym jest zapis do pliku. Niestety ciągle mi pisze że: 0 references. Czytałem o destruktorach i o GC i szukałem tutaj na forum ale nic nie znalazłem. Mogę dołączyć kod, jeśli uznacie że to konieczne ale jedynie jakie pliki modyfikowałem to: Form1.cs [Design], Form1.cs, Katalog.cs (plik stworzony przeze mnie)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 22 czerwca 2016 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
wybrane 22 czerwca 2016

Najlepsza
Nie polecam używać destruktorów, one spowalniają pracę GC.
Są dobre jedynie przy zwalnianiu zasobów.
Gdyż można zrobić tak że jak ręcznie zwolnimy zasoby to możemy "usunąć" uruchamianie destruktora określonego obiektu.
A jeśli użytkownik zapomni to i tak lepszym pomysłem jest aby destruktor usunął zasoby niezarządzane.

Destruktor jest wywoływany po śmierci obiektu, możesz wywołać GC.Collect() o ile "zapomnisz" o tym obiekcie w kodzie.
Ale jak pisałem wcześniej to zły pomysł.
komentarz 22 czerwca 2016 przez niezalogowany
aha.... ok

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 771 wizyt
pytanie zadane 30 czerwca 2021 w C# przez reaktywny Nałogowiec (42,200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 591 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2016 w C# przez Misiek Mądrala (5,320 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 1,104 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2021 w C# przez kubaa322 Użytkownik (710 p.)

93,008 zapytań

141,975 odpowiedzi

321,256 komentarzy

62,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...