• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Galeria zdjęc

Object Storage Arubacloud
+2 głosów
442 wizyt
pytanie zadane 21 czerwca 2016 w HTML i CSS przez tirex Gaduła (4,430 p.)

czesc ,

Szukam galerii podobnej jak na moim super rysunku wykonanym na szybkośći w paint:)

Chodzi o to ,ze na jednej stronie mam trzy zdjęcia(3 osobne galerie).Po kliknięciu w jedno z tych zdjec odpała się lightbox z podpowiedziami(innymi zdjeciami z tego albumu) na dole.

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 czerwca 2016 przez Bartosz Pajewski Początkujący (480 p.)
Zasugerowany tagiem wordpress podrzucam coś takiego: https://pl.wordpress.org/plugins/responsive-lightbox/
komentarz 21 czerwca 2016 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
Strona jest na wp więc jak najbardziej.Zaraz przebadam:)
komentarz 21 czerwca 2016 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
plugin znam.Ale brakuje thumbnails pod zdjęciem po kliknięciu w głowny img.
0 głosów
odpowiedź 21 czerwca 2016 przez Nicolaus Dyskutant (9,740 p.)
edycja 21 czerwca 2016 przez Nicolaus

Na początku znajdź sobie jakąś galerię (chyba że umiesz robić to zrób sam). Później weź ten kod: 

<html>
<head>
<script>
function switchSlider()
{
   var slider = document.getElementById('slider')
   slider.style.display=(slider.style.display=='none')?'':'none'
}
</script>
</head>
<body>
<span addEventListener="switchSlider()"><img src="tuobrazekalbumu.jpg"></span>
<div id="slider" style="display:none">
Tu wklejasz slider
</div>
</body>
</html>

Musisz tylko zrobić to 3 razy i zobacz czy o to Ci chodziło (jak nie to będziemy myśleć wink)

komentarz 21 czerwca 2016 przez Mateusz821 Bywalec (2,940 p.)
  • Nie używamy onClick tylko addEventListener
  • W onClicku dajesz SwitchSlider() a zdefiniowałeś SwitchInfo()
komentarz 21 czerwca 2016 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)

laugh funkcja od Ciebie ma nazwę: switchInfo, w onclick dałeś nazwę funkcji: switchSlider,

W środku funkcji łapiesz element do zmiennej slider, po czym niżej odnosisz się do zmiennej info której nie ma.

komentarz 21 czerwca 2016 przez Mateusz821 Bywalec (2,940 p.)

funkcja od Ciebie ma nazwę: switchInfo, w onclick dałeś nazwę funkcji: switchSlider,

A co ja napisałem?

komentarz 21 czerwca 2016 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
edycja 21 czerwca 2016 przez xmentor

;-; Jak napisałeś komentarz, ja byłem w trakcje jego pisania. Nie odświeżałem zakładki.

A jak już czepiamy się o drobnostki, to napisałeś: SwitchInfo i SwitchSlider.

komentarz 21 czerwca 2016 przez Nicolaus Dyskutant (9,740 p.)
Tak lepiej?
0 głosów
odpowiedź 21 czerwca 2016 przez hubot Dyskutant (9,090 p.)

Polecam Ci ogarnąć JQuery i Angulara jeżeli chcesz się w takie coś bawić wink

1
komentarz 21 czerwca 2016 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
Angular do takich spraw potrzebny?
1
komentarz 21 czerwca 2016 przez Mateusz821 Bywalec (2,940 p.)

Poza tym za pomocą zwykłego JS też da się to zrobić, i po co ładować do tego tak ogromną bibliotekę? Zacytuje Comandeera:

W tym przypadku używanie jQuery to jak wytaczanie armaty, żeby zabić muchę

1
komentarz 21 czerwca 2016 przez hubot Dyskutant (9,090 p.)
No bo JQuery i Angular mają wiele feature'ów pomocnych w tym przypadku. To co zrobisz w JS w godzinę to w Angularze i JQuery zrobisz w kilka minut.
1
komentarz 21 czerwca 2016 przez Mateusz821 Bywalec (2,940 p.)
Ale w tym przypadku, pisanie tego kodu nie zajęłoby godziny. Poza tym do jQuery chcesz dodać Angulara, więc z optymalizacją witryny, byłoby słabo.
komentarz 21 czerwca 2016 przez hubot Dyskutant (9,090 p.)
Poza tym jak inni chcą być cool to się chwalą React.js, Node.js, Angular czy JQuery.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 98 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2016 w HTML i CSS przez tirex Gaduła (4,430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 543 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2017 w HTML i CSS przez Konrad Polit Początkujący (410 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 189 wizyt

92,555 zapytań

141,402 odpowiedzi

319,540 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...