• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki serwer wybrać?

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
323 wizyt
pytanie zadane 16 czerwca 2016 w Sieci komputerowe, internet przez maciej.szarlat Użytkownik (710 p.)
Cześć,

takie pytanie. Chciałbym wybrać serwer dla własnej strony. Storna będzie polegała na dodawaniu ogłoszeń, w którym prócz tekstu znajdą się zdjęcia (dla każdego ogłoszenia max 4). Oczywiście nie będzie to strona, która ma konkurować z olx ale ma być to strona dla pewnej wąskiej grupy odbiorców.

Zakładam, że zanim strona mogłaby się stać popularna, odwiedzin nie będzie dużo. Natomiast po czasie mam nadzieje ze tych odwiedzin będzie sporo. Na czym mi zależy? aby nie było limitów jednoczesnych odwiedzin na stronie, aby miał pojemne dyski twarde oraz był na tyle szybki, żeby przy większym ruchu dawał radę

jaki serwer byście wybrali? za jakiś link byłbym wdzięczny albo przynajmniej podpowiedzi jak poszerzyć wiedzę w tym zakresie. Z programowaniem takiej stronki raczej problemu mieć nie będę natomiast będzie problem z doborem serwera bo w tym temacie nie mam doświadczenia. Dzięki z góry!

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 czerwca 2016 przez winiardesign Gaduła (3,930 p.)
Jak wąskie grono to polecam jakiś serwer  współdzielony, tanio i dla małej ilości odwiedzin idealny. Ja korzystam z o12.pl.
komentarz 16 czerwca 2016 przez maciej.szarlat Użytkownik (710 p.)

wąskie grono ale zakładam, że liczba użytkowników może sięgnąć nawet 10tyś frown

komentarz 16 czerwca 2016 przez winiardesign Gaduła (3,930 p.)
Jeśli miesięcznie to spokojnie powinien wytrzymać jakiś lepszy współdzielony hosting, ale w sumie musisz popatrzeć gdzie co i jak obecnie oferują, ja wybierałem swój około 3 lat temu, więc średni się obecnie orientuję.
komentarz 16 czerwca 2016 przez RegularLemon Stary wyjadacz (12,280 p.)
Jak współdzielony to najlepiej Hekko albo Linuxpl.com

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 215 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2017 w Sieci komputerowe, internet przez grlland Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 716 wizyt

93,430 zapytań

142,427 odpowiedzi

322,652 komentarzy

62,792 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...