• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z laptopem - zasilanie

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
164 wizyt
pytanie zadane 26 kwietnia 2015 w Offtop przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Witam, mam male problemy z bateria w laptopie.
Mianowicie kupiłem nową oryginalną baterię do Asusa, włożyłem, rozładowałem, naładowałem.
Wytrzymuje ponad 2-2,5h, myślę, że to ok, ponieważ mam ekran 17''.

Problem polega na tym, że za każdym razem, poniżej 25-30%, komputer w pewnym momencie się wyłącza.
Tak jakby bateria natychmiast się rozładowała.  
W ustawieniach win, jak i programie, który posiadam, mam zaznaczone, że komunikat powinienem otrzymać przy 17%.
Jak i również fakt, że nawet jeśli się rozładowała laptop powinien przejśćw tryb uśpienia, a nie tak jak jest w rzeczywistości, iż muszę "uruchamiać system windows normalnie".
Dodam jeszcze, że przy przypadkowym rozłączeniu, zmienia się poziom naładowania w baterii- na kilkanaście procnet większy.

Czy jest na to jakaś rada, czy może napisać maila do gościa z reklamacją.
Pytam, ponieważ może da się to jakoś naprawić, a bateria po tylu latach życia "na kablu", wprowadza w nowy wymiar użytkowania :P

Co o tym sądzicie ?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 26 kwietnia 2015 przez Harsay Pasjonat (23,640 p.)
Jeżeli takiej sytuacji z nagłym wyłączaniem laptopa nie było na starej baterii to niezwłocznie oddałbym na reklamację.
komentarz 26 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
A czy to moze być spowodowane tym, że czsem zdarzało mi się go na chwilkę odłączyć i po ponownym podpięciu bateria wskazywała inny poziom naładowania ?
I akurat ta różnica jest problemem, ponieważ nie wyświetlają się komunikaty, a faktyczny poziom baterii jest inny.
Postaram się naładować baterię bez tych minimalnych przerw, jeżeli będzie się to powtarzało, pójdę za Twoją radą, dzięki

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 110 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez seba Dyskutant (8,900 p.)
+2 głosów
2 odpowiedzi 361 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2023 w Sprzęt komputerowy przez jakubjordanek Obywatel (1,340 p.)
0 głosów
5 odpowiedzi 2,458 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2015 w Offtop przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)

93,385 zapytań

142,384 odpowiedzi

322,540 komentarzy

62,746 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...