• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Informatyka vs informatyka stosowana

0 głosów
4,443 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez MiO Obywatel (1,310 p.)
Witam serdecznie!

Jestem mieszkańcem Bydgoszcz i jako, że w tym roku pisałem maturę, wybieram się na studia.

Chciałbym zapytać czym różnią się te dwa kierunki?

Złożyłem papiery na informatykę stosowaną na UTP, do wyboru jest również informatyka na UKW, porównując plany studiów, stosowane wydają się być.. bardziej praktyczne? W kontekście programowania .

Jakieś Opinie?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2016 przez niezalogowany

No przecież masz na pewno dostęp do planu studiów, wystarczy się przyjrzeć dokładnie co oferuje jeden i drugi kierunek. Właściwie do najważniejszego wniosku już doszedłeś:

porównując plany studiów, stosowane wydają się być.. bardziej praktyczne? W kontekście programowania .

I na tym można by zakończyć ten wątek ;) 

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2016 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
Sama studiuję na UTP i dokładnie ten kierunek. Jest to informatyka jak najbardziej praktyczna, kierunek powstał w porozumieniu z lokalnymi firmami IT. Uczą dużo praktycznych rzeczy, skupiają się na nowych technologiach, w momencie jak już opanujesz podstawy. Sporo języków programowania, ciekawych biliotek, technologii. Chcesz się rozwijać, to naprawdę jest pole do popisu. Fajni prowadzący, sporo ciekawych inicjatyw, jeżeli chcesz się odnaleźć na rynku pracy, to wydaje mi się to naprawdę spoko opcją

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,958 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,249 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,491 wizyt

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,645 komentarzy

62,783 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...