• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Formatowanie komputera

0 głosów
308 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2016 w Systemy operacyjne, programy przez Nlvg Użytkownik (550 p.)
Witam, od wczoraj staram się o format komputera lecz nie wiem co jest nie tak. Moja płyta główna to MSI BE-34, mam zbootowany pendrive (wcześniej instalowałem z niego windowsa i jest wszystko OK!). Proces wygląda tak: Wchodzę w Bios, następnie w BOOT na pozycję pierwszą ustawiam mój pendrive, wychodzę z biosa zapisując wszystko. POnownie wlączam komputer, wciskam F11 (odpalanie z bootowanie) wybieram pendrive i wyskakuje błąd. Prawdopodobnie trzeba włączyć wcześniej kilka opcji o których ja nie mam pojęcia, proszę o pomoc.
komentarz 6 czerwca 2016 przez erx700 Gaduła (3,430 p.)
Sprawdź md5 lub SHA pliku iso.

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2016 przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)
Dużo czynników może mieć wpływ na ten błąd. Spróbuj BOOTowanie z płyty.
0 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2016 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
Cześć.Rozumiem że na pendrive masz windowsa i chcesz na nowo zainstalować go na dysku kompa.

U mnie w BIOSI-e mam tak,primary to HDD,potem szukaj zakładki w której ustawisz pendrive jako piorytetowy(pierwszy).Po zapisaniu ustawień,restart kompa i niczego nie już nie wciskam(F11).Bootuje się samo :)

Zakładam że z pendrivem masz wszystko prawidłowo przygotowane(pen bootuje na innym kompie)

Daj znać.W razie czego dotrę do ustawień Twojej płyty głównej na stronie producenta.
0 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2016 przez MetRiko Nałogowiec (37,110 p.)
Może źle zbootowałeś pendrive? Spróbuj użyć tego narzędzia:
https://www.microsoft.com/pl-pl/download/windows-usb-dvd-download-tool
0 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2016 przez RegularLemon Stary wyjadacz (12,280 p.)
Jaki konkretnie błąd? Może faktycznie jest problem z instalattorem

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 344 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez Pomarancza Użytkownik (820 p.)
–1 głos
2 odpowiedzi 379 wizyt
pytanie zadane 16 grudnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Przemek Skiba Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 235 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2019 w Systemy operacyjne, programy przez norym Nowicjusz (120 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...