• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Aplikacja do zarządznia hotelem w WPF C#.

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
658 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2016 w C# przez winiardesign Gaduła (3,930 p.)

Piszę aplikację do zarządzania hotelem i mam kilka pytań.

1) Czy taki wygląd aplikacji mógłby być, to jest moja pierwsza większa aplikacja i chciałbym pokazać ją na przyszłej rozmowie kwalifikacyjnej.

Obrazk/podgląd

2) Czy wielkość, waga obrazka w aplikacji ma duże znaczenie. To znaczy czy jak ustawię obrazek na tło aplikacji to czy jego wielkość wpłynie na prace programu i ewentualnie jak mocno. Bo np: na stronach internetowych jest problem z czasem ładowania strony, a w aplikacji?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 czerwca 2016 przez niezalogowany
Jeśli działa tak jak wygląda, to OK. Ale osobiście jestem przeciwnikiem takich graficznych wodotrysków w aplikacjach desktopowych.
komentarz 5 czerwca 2016 przez winiardesign Gaduła (3,930 p.)
Jeśli chodzi o wygląd UI to tak działa jak wygląda, teraz koduje wszystkie funkcjonalności, dodatkowo u góry doszło rozwijalne menu takie znane z wielu programów. Niedługo dorzucę screena z aplikacji jak już użytkownik się zaloguje i pokażą mu sie wszystkie funkcje.
komentarz 5 czerwca 2016 przez niezalogowany

Jeśli chodzi o wygląd UI to tak działa jak wygląda

teraz koduje wszystkie funkcjonalności 

Czyli nie działa w ogóle. Trochę chyba mijasz się z powołaniem, zostań przy front-end ;) 

komentarz 5 czerwca 2016 przez winiardesign Gaduła (3,930 p.)
edycja 5 czerwca 2016 przez winiardesign

Czyli nie działa w ogóle. Trochę chyba mijasz się z powołaniem, zostań przy front-end ;) 

Czyli wszystkie kontrolki z jakich korzystam wyświetlają się tak jak na screenie, a jeśli chodzi o działanie to trochę już jednak działa. UI zrobione tak jak na screenie, baza danych, logowanie, dwie podstrony i zaczęta formuła generowania faktury korzystając z  PDFSharpa. Jak na dwa dni roboty to myślę że jest spoko, tym bardziej że to moja pierwsza aplikacja w WPF. 

Przy front-end też zostaje, po prostu spodobał mi się C# więc zacząłem się uczyć.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 537 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2016 w C# przez Tomek Krupa Użytkownik (820 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 819 wizyt
pytanie zadane 1 września 2016 w C# przez niezalogowany
0 głosów
0 odpowiedzi 431 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2016 w C# przez niezalogowany

93,430 zapytań

142,427 odpowiedzi

322,652 komentarzy

62,792 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...