• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona z aktualnościami

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
478 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2016 w PHP przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)

Cześć, chciałbym zrobić stronę z aktualnościami, które dodawałbym bez konieczności grzebania w kodzie strony i inne podstrony tworzyły się automatycznie po przekroczeniu 10 publikacji

Chodzi o to coś takiego jak na tej stronie http://www.slimaczek-przedszkole.pl/ 

Wiem, że strona jest oparta na http://www.joomla.pl/ jednak nie chciałbym korzystać z tego CMS'a. 

Chodzi mi o to, że chciałbym się dowiedzieć jak stworzyć tylko system aktualności inne podstrony napisał bym w html i css. 

Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi ;)  

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 1 czerwca 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
wybrane 1 czerwca 2016 przez Paweł123

Najlepsza
PHP & MySQL...
komentarz 1 czerwca 2016 przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
ok, tyle to ja też wiem ;)
komentarz 1 czerwca 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
No i musisz się tego nauczyć. Jak nauczysz się i opanujesz do jakiegoś stopnia to będziesz sam wiedział jak taki prosty CMS napisać. Nikt ci raczej nie napisze jak to zrobić bo to podstawy PHP i MySQL. Mogę jedynie polecić książkę o PHP którą sam mam "PHP i MySQL. Od nowicjusza do wojownika ninja". Jako case study jest pisanie prostego CMSa.
komentarz 1 czerwca 2016 przez Paweł Chyła Użytkownik (560 p.)

jpacanowski  mam pytanie, czy jest sens się uczyć z jakiś książek jeśli posiadam już podstawy ??

Zależy jakie to podstawy i jaka to książka... Dobrą książkę warto.
komentarz 1 czerwca 2016 przez Paweł Chyła Użytkownik (560 p.)
Wiem że czysty kod i php obiekty wzorce warto. Teraz jestem na etapie nauki że znam podstawy i zgłębiam php dalej, na razie pomijając oop - zamierzam się do tego przyłożyć i przeczytać książkę Matta Zandstry - jestem na etapie pętli i przerabiam to wszystko z manuala i od razu wszystko sobie sprawdzam i testuje bo samo przeczytanie mi mało daje.
Bo książek się nie czyta jak powieści, tylko co każdy rozdział próbuje wykorzystać zdobytą wiedzę.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 141 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 644 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,863 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2016 w PHP przez ashbone Użytkownik (520 p.)

93,377 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,529 komentarzy

62,727 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...