Kilka uwag na temat strony głównej:
W pierwszym momencie, gdy weszłam na Twoją stronkę, myślałam że niechcący włączył mi się zoom. Dużo za duża czcionka, a w połączeniu z tekstem w całości napisanym z wielkiej litery, sprawia wrażenie jakbyś strasznie krzyczał do użytkowników.
Po drugie ten nieszczęsny slider... Poza faktem, że automatycznie się przewija i nie można go zatrzymać (irytujące i niezgodne z zasadami dostępności), to nie rozumiem w jakim celu został on w ogóle zamieszczony. Nie przedstawia on żadnej nowej treści, stanowi jedynie duplikat głównego menu - zawiera wyświetlone w jeszcze większej czcionce te same linki.
Po trzecie, mam wrażenie że nie bardzo miałeś pomysł na to, co zamieścić na stronie głównej, bo właściwie nie ma tam żadnej treści. Pod linkami w menu głównym wyświetlony jest slider z tymi samymi linkami, pod są nim trzy obrazki i stopka. I to wszystko. Nic, co robiłoby wrażenie, co zachęciłoby mnie do przejścia do którejś z podstron. Może warto jeszcze przemyśleć treść i strukturę stronki.
Poza tym:
- na stronie nie ma żadnego nagłówka
- obrazki (elementy img) mają nieprawidłowe opisy (zawartość atrybutu alt). Atrybuty alt służą do przekazania tej samej informacji, którą przekazują obrazki, osobom, które nie są w stanie ich zobaczyć. Z punktu widzenia osoby niewidomej Twoja strona główna składa się (poza header i footer) z następującej treści:
- link "Slide 1"
- link "Slide 2"
- link "Slide 3"
- obrazek "Obrazek1"
- obrazek "Obrazek2"
- obrazek "Obrazek3"
Czyli jedna wielka niewiadoma :)
Powinno być:
- link "O mnie"
- link "Portfolio"
- link "Kontakt"
- obrazek "Tanio, ładnie"
- obrazek "Dobry kontakt"
- obrazek "1. Projekt 2. Kodowanie"
(ale tak w ogóle to w miarę możliwości należy stosowac tekst ostylowany CSS, a nie obrazki zawierające tekst)
- w znakomitej większości przypadków skrypty powinny być zamieszczone pod koniec elementu body, a nie w head
- strona nie jest responsywna - stosujesz bardzo prosty layout, więc nie powinieneś mieć większych problemów z przerobieniem jej na responsywną
- nie używaj atrybutów id do stylowania, do tego służą klasy
- linki nie mają wskaźnika fokusa - usunąłeś domyślne zaznaczenie elementu z fokusem (poprzez właściwość outline: none;), ale nie zapewniłeś żadnej alternatywy.