• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Kamerka A4Tech - niedziałający sterownik pod Windows10

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
395 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2016 w Sprzęt komputerowy przez Protonit Mądrala (5,300 p.)
zamknięte 22 czerwca 2017 przez Protonit

Cześć. Przeskoczyłem na 10'tke i pojawił się problem, bo 10'tka nie obsługuje mi starej kamerki A4Tech - pod Windows7 działała bez zarzutów. Szukałem sterowników, ale  producent tej kamerki chyba już nie wspiera :)  Znacie może jakiś program do obsługi starszego sprzętu? Wiem, że do skanerów były różne zewnętrzne programy wspierające. Obecnie mam możliwość rozmowy, ale transmisji obrazu na przykład przez Skype nie obsługuje - kamerka z mikrofonem.

Wygasł

komentarz zamknięcia: ROZWIĄZANO

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 22 maja 2016 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
Hej :)Postaram się pomóc.

Zapytanie w google,wyszło coś takiego.

http://members.driverguide.com/driver/device.php?hwid=USB\Vid_0ac8%26Pid_303b%26Rev_0100

Możliwe że coś tu znajdziesz.

Opcja następna,wykonaj wszystkie aktualizacje do 10-tki.

Opcja,jeśli masz sterowniki do 7-ki.Spróbuj.

W managerze urządzeń,wyszukaj sterowniki,wybierz odpowiedź,wyszukam z listy,podaj ścieżkę do katalogu w którym znajduje się rozpakowany sterownik kamery(ten z siódemki).Może być info że sterownik nie jest podpisany cyfrowo(taki bajer ostrzeżenie).Potwierdź tak i zobacz co się dzieje.

Twoja kamera ma VID 0AC8 PID 303B,Twój klucz do sukcesu.Na chwilę obecną więcej nie zdziałam.Chciałbym by ta informacja wystarczyła.Powodzenia :)

Już od dawna nie używam Windy ale pamiętam pewne rzeczy,jeszcze ;)

Pozdrawiam.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 465 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,530 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 941 wizyt

93,442 zapytań

142,433 odpowiedzi

322,685 komentarzy

62,803 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...