• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Prymitywny filmik

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
+2 głosów
480 wizyt
pytanie zadane 19 maja 2016 w Grafika i multimedia przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)

Witam! 

http://youtu.be/wQODuBX06Lo

Mój pierwszy filmik! Mega amatorski i krotki. Ale od czegoś trzeba zacząć... Jeśli macie chwilkę oceńcie. Wypowiedzcie się. A może dacie jakieś rady?

Dzięki! 

5 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 19 maja 2016 przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)
No nieźle. Ładne ujęcia, dobry operator kamery. Jedyne co mi się rzuciło w oczy to cień kamerzysty w połowie filmiku, raczej jest zasada że takie osoby i dodatkowe postacie nie występują na filmach nawet w rzucanych przez nie cieniach. :)
komentarz 19 maja 2016 przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)
Zauważyłem to, ale niestety po fakcie. Wielkie dzięki za miłe słowa!
komentarz 20 maja 2016 przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)
Jeszcze coś dodam, bo odpaliłem sobie ten filmik na kompie, wcześniej na telku tego nie zauważyłem - od 30 sekundy kamera się trzęsie i lata na wszystkie strony. Wypadałoby takie rzeczy poprawić w jakimś lepszym programie do obróbki, to się chyba nazywa stabilizacja obrazu, Sony Vegas Studio powinno mieć taką opcję. Albo poprawić albo nagrywać tak, żeby takich rzeczy nie było, albo były ograniczone do pewnego stopnia. To tylko moje zdanie, każdy może uważać co innego, nie jest to schemat. Taki sposób kręcenia filmów też ma swoje plusy na pewno. ;)

Teraz większość nowszych telefonów posiada wbudowane już takie funkcje jak wspomniana już stabilizacja obrazu, np, Nokia Lumia. Odpalamy nagrywanie i przy machaniu telefonem na boki do około 5 cm obraz jest płynny, utrzymuje skupienie w jednym punkcie i jest ostry.

To taka dygresja jeszcze, nie krytyka oczywiście. :) Chyba, że taki był zamiar Twojego filmiku, aby to się tak trzęsło. :) Mnie osobiście troszkę odstraszają takie rzeczy, bo cenię sobie profesjonalizm. :) Ale początek naprawdę niezły, podziwiam. :)
komentarz 20 maja 2016 przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)
Film montowałem w Sony Vegas Pro ale niestety przy takim trzęsieniu stabilizacja nie spełniała swojej funkcji. Następny filmu będzie już bardziej stabilizowany... Dzięki
komentarz 20 maja 2016 przez Niespecjalny Gaduła (4,180 p.)
Też się chciałem przyczepić do tych wstrząsów, ale skoro już zostałeś poinformowany to zostaje nam czekać na kolejne produkcje.

Myślałeś nad wprowadzeniem odrobiny humoru?

I pamiętaj aby eksperymentować, np z ujęciami :D
+1 głos
odpowiedź 20 maja 2016 przez niezalogowany
1.Ogranicza tanie efekty na początku filmiku niepotrzebnie odciągają uwagę

2.Strasznie widać jak kamerzysta chodzi kamerą telepie wystarczy trzymać kamerę zdala od ciała :D

3.te przyśpieszenia zwolnienia są zbędne wystaczy cięcie albo odrazu zacząć w miejscu jakie chcemy pokazać

4.w 0:20 Kamera podchodzi to bohaterów nie lepiej było tam dać cięcie i odrazu pokazać ręce?

5.Najlepiej kręcić o 12:00 gdy słońce jest nad głową jak jeszcze nie znacie się za dobrze na oświetleniu :D unikniecie sytuacji gdzie widać cień kamerzysty 0:30

6. 0:35 Chłopak sobie idzie idzie tak że aż to przyszpieszyłeś sam wiesz że to nudne i nic nie wnosi :D

No to tyle chyba Powodzenia :D
komentarz 20 maja 2016 przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)
Dzięki! Postaram sie!
+1 głos
odpowiedź 22 maja 2016 przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)

Kolejna produkcja!

https://youtu.be/ksoAwFpDaC8

1
komentarz 22 maja 2016 przez niezalogowany
No tu już o wiele lepiej
0 głosów
odpowiedź 21 lipca 2016 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Bardzo radosny, choć aktor chyba troszkę pod koniec popatrzył w kamerę, ale poza tym daje do myślenia!
0 głosów
odpowiedź 21 lipca 2016 przez niezalogowany
Mocne telepanie kamerą, logo Jakub Kord w ogóle nieczytelne, musiałeś dodać szary kolor by skomponowało się z bluzą ?

5/10

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 237 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2019 w Grafika i multimedia przez colnet Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 347 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2018 w Grafika i multimedia przez Tomasz Galas Początkujący (410 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 321 wizyt

93,188 zapytań

142,204 odpowiedzi

322,027 komentarzy

62,515 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 2581p. - dia-Chann
  2. 2537p. - Łukasz Piwowar
  3. 2528p. - Łukasz Eckert
  4. 2514p. - CC PL
  5. 2476p. - Tomasz Bielak
  6. 2445p. - Łukasz Siedlecki
  7. 2443p. - rucin93
  8. 2373p. - Marcin Putra
  9. 2310p. - Michal Drewniak
  10. 2258p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 2210p. - Mikbac
  12. 2156p. - Anonim 3619784
  13. 1733p. - rafalszastok
  14. 1701p. - Michał Telesz
  15. 1580p. - ssynowiec
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...