Witam wszystkich pasjonatów informatyki i nie tylko ;)
Jestem aktualnie w 3 klasie gimnazjum. Już nie długo będę wybierał szkołę, ale oczywiście mam dylemat. Liceum czy Technikum informatyczne? Z programowaniem zacząłem od marca tego roku i sprawia mi przyjemność. Postawiłem sobie cel w życiu. Mieć lekką pracę jak i by ta praca dała mi zadowolenie i ją wybrałem, czyli Programowanie. Czuję, że ta praca jest dla mnie.
Czytałem w internetach coś o tym, i wyczytałem sporo. "Jeśli chcesz iść na programistę to idź do liceum, więcej czasu masz na nauczenie się w wolnym czasie programowania. (czyli w domu)" Ale z drugiej strony po technikum już tam zawód mam, ale jeśli mam w planach iść na studia to które wybrać? "W tej i w tej szkole nie nauczą Cię dużo na temat programowania. Trzeba się w domu samemu uczyć." Do mojego liceum to na piechotę bym chodził, ponieważ nie mam daleko (15min drogi). Nauczyciele mówią, że idź do liceum, lepiej tutaj przygotowujemy do matury. No, pomyślałem, że to "naciąganie" uczniów, by tylko tutaj zostali, ale w internecie też się napotkałem o takich opiniach jak i maturzyści też coś o tym mówili u nas nie dawno.
Takie moje ogólnie pytanie: Jeśli mam na studia iść to Liceum czy Technikum wybiorę, wyjdzie na to samo? Szczerze? Chciałbym iść do liceum, a później na studia. Nie zmarnuje sobie nauki? Można nawet po samym liceum zostać programistą?
Od początku czerpie kursy od Mirosława i naprawdę przynoszą efekty. Pan Mirek szanuje odbiorców czas, jak i wspaniale ogarnia cały plan odcinka, gdzie, co, kiedy? Dziękuję panu bardzo! Czekam na kolejne odcinki. ;)
Przed pisaniem tego miałem jeszcze coś się zapytać, ale niestety mi wypadło. Jeśli jest już "taki sam" temat, a nie znalazłem go, to bardzo proszę o podesłanie mi linka, z góry dziękuję bardzo :)