• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wysrodkowanie css

Object Storage Arubacloud
0 głosów
258 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2016 w HTML i CSS przez Jozek Początkujący (360 p.)
Zrobiłem stronę i chciałem trochę edytować to witamy.php chciałbym to dać na środek ale nic nie działa nie działa <center> nie działa float: center i text-align: center co mogę jeszcze zrobić?

 

ss jak wygląda http://imgur.com/NFPR3Yh

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 maja 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Moja magiczna kula świętuje dzisiaj - chętnie bym pomógł, ale nie chce mi pokazać kodu. Możesz zrobić to Ty? :)
komentarz 15 maja 2016 przez Jozek Początkujący (360 p.)

witamy 

<?php



	
	//Usuwanie zmiennych pamiętających wartości wpisane do formularza
	if (isset($_SESSION['fr_nick'])) unset($_SESSION['fr_nick']);
	if (isset($_SESSION['fr_email'])) unset($_SESSION['fr_email']);
	if (isset($_SESSION['fr_haslo1'])) unset($_SESSION['fr_haslo1']);
	if (isset($_SESSION['fr_haslo2'])) unset($_SESSION['fr_haslo2']);
	if (isset($_SESSION['fr_regulamin'])) unset($_SESSION['fr_regulamin']);
	
	//Usuwanie błędów rejestracji
	if (isset($_SESSION['e_nick'])) unset($_SESSION['e_nick']);
	if (isset($_SESSION['e_email'])) unset($_SESSION['e_email']);
	if (isset($_SESSION['e_haslo'])) unset($_SESSION['e_haslo']);
	if (isset($_SESSION['e_regulamin'])) unset($_SESSION['e_regulamin']);
	if (isset($_SESSION['e_bot'])) unset($_SESSION['e_bot']);
	
?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<title>Osadnicy - gra przeglądarkowa</title>
	<link rel="stylesheet" href="style2.css" type="text/css" />
	<link rel="stylesheet" href="css/fontello.css" type="text/css" />
</head>

<body>
	<div id="srodek1">
		<h1><center>Dziękujemy za rejestrację w serwisie! Możesz już zalogować się na swoje konto!</center>
	
		<center><a href="index.php" class="tilelink">Zaloguj się na swoje konto!</a></center></h1>
	
	</div>

</body>
</html>

i css

 

#srodek1
{
    margin: 10px;
    width: 800px;
    height: 250px;
    float: center;
    text-align: center;
}

komentarz 15 maja 2016 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)

do #srodek1 dodaj margin: 0 auto

+1 głos
odpowiedź 15 maja 2016 przez IBB Gaduła (3,020 p.)
Tekst jest wyśrodkowany, tylko element, w którym się znajduje nie.

Trudno powiedzieć nie widząc kodu, ale spróbuj nadać elementowi z tekstem "width: 100%", albo "display: block; margin: 0 auto".

PS. Nie istnieje coś takiego jak float: center
komentarz 15 maja 2016 przez Jozek Początkujący (360 p.)
ja to mam tylko w php
komentarz 15 maja 2016 przez Jozek Początkujący (360 p.)
mam jeszcze index w którym jest ten formularz
komentarz 15 maja 2016 przez IBB Gaduła (3,020 p.)
Jeśli otworzysz w oknie przeglądarki tę stronę (index.php), klikniesz prawym przyciskiem myszy i wybierzesz opcję "Pokaż żródło strony" (albo coś podobnego), to otworzy Ci się okienko z kodem HTML.
komentarz 15 maja 2016 przez Jozek Początkujący (360 p.)


<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<title>Zaloguj się</title>
	
	<link rel="stylesheet" href="style1.css" type="text/css" />
	
</head>

<body>
	

<div id="container">
	<form action="zaloguj.php" method="post">
	
		Login: <br /> <input type="text" name="login" /> <br />
		Hasło: <br /> <input type="password" name="haslo" /> <br /><br />
		<input type="submit" value="Zaloguj się" />
	<center><a href="rejestracja.php">Zarejestruj się!</a></center>
	</form>
</div>

</body>
</html>

 

komentarz 15 maja 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)

Zamiast tego 

<div id="container">
    <form action="zaloguj.php" method="post">
     
        Login: <br /> <input type="text" name="login" /> <br />
        Hasło: <br /> <input type="password" name="haslo" /> <br /><br />
        <input type="submit" value="Zaloguj się" />
    <center><a href="rejestracja.php">Zarejestruj się!</a></center>
    </form>
</div>

daj tak:

<div id="container" class="style-logowania">
    <form action="zaloguj.php" method="post">
      <label><input type="text" name="login" placeholder="Login"><?php
        if(isset($_SESSION['blad'])){
	echo $_SESSION['blad'];
	unset ($_SESSION['blad']);
?>
      </label>
        
       <label><input type="password" name="haslo" placeholder="Hasło">
      <?php
        if(isset($_SESSION['blad'])){
	echo $_SESSION['blad'];
	unset ($_SESSION['blad']);
?>
      </label>
       <input type="submit" value="Zaloguj się">
</form>
</div>
 

i kod css

.style-logowania{
  width:200px;
  padding:10px 0;
  margin:0px;
}
.style-logowania input[type="text"],.style-logowania input[type="password"],.style-logowania input[type="submit"]{
  width:200px;
 padding:5px 0;
  margin-top: 5px;
  box-sizing: border-box;
}

wygląd formularza logowania 

http://codepen.io/jaca121212/pen/LNvawo

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 136 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2018 w HTML i CSS przez profsor500 Użytkownik (610 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 218 wizyt
pytanie zadane 7 marca 2018 w HTML i CSS przez Tradereu Użytkownik (780 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 6,087 wizyt
pytanie zadane 1 września 2017 w HTML i CSS przez niko404 Użytkownik (910 p.)

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,623 komentarzy

61,956 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...