• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JavaScript ukrywanie elementów.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
2,715 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2015 w JavaScript przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
edycja 24 kwietnia 2015 przez HaKIM

Hej. : )

Dlaczego skrypt nie działa, macie jakieś sugetsie?

[Tak, wiem że nie trzeba wpisywać type=""]

Słaby jestem z Jscript.

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 24 kwietnia 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
wybrane 24 kwietnia 2015 przez HaKIM
 
Najlepsza

a getElementsByClassName(class) nie zwraca przypadkiem tablicy wszystkich elementów o ustawionej klasie? :D weź no zrób 

console.log(document.getElementsByClassName("footer"));

i zobaczysz co zwraca :D A do łapania wszystkich elementów z klasy wygodniej użyć jQuery i:

$(".footer").css('display', 'none');

 

komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Rzeczywiście zwraca. 

FACEPALM!

Źle przeczytałem stackoverflowa. : p

Działa, łap buziaka:

:*

komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Brachu,a podałbyś mi kodzik na jakieś wodotryski, aby to fajnie znikało?
komentarz 24 kwietnia 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
A masz tam jQuery podpięte? Bo to ważne w tym przypadku :D
komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
A no mam. :)
komentarz 24 kwietnia 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
edycja 24 kwietnia 2015 przez SyntaxError

Najkrócej można by zrobić:
 

$(".footer").fadeOut(2400);
// 2400 - czas znikania w ms. Możesz różnych popróbować.

Ewentualnie można się pobawić z animate to by było np.:

$(".footer").animate({
  height: 0,
  width: 0
}, 2400, function() {
  $(".footer").css('display', 'none');
});

Tu już możesz z różnymi właściwiościami css-a pokombinować. :D

komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Dziękóweczka. : )
komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
    function Side(){
        $(".footer").fadeOut(24080).css('display', 'none');
    } 

Czosik nie działa. ;c

komentarz 24 kwietnia 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
z fadeOut-em nie musisz już robić display none :D zniknie na pewno ;)

I 24 sekundy będzie znikać przy tym co napisałeś więc możesz sobie chwilę poczekać. xd
komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Rożumim, działa. : D
+2 głosów
odpowiedź 24 kwietnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
function side() {
    document.getElementById('ukryj').style.display = 'none';
}
<a onclick="side();" id="ukryj">Ukryj</a>

Zamiast onclick:

document.getElementById('ukryj').onclick = side;

function side() {
    document.getElementById('ukryj').style.display = 'none';
}

 

komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Dziękuję. 

Problem został rozwiązany, źle użyełm docuemnt.getElementsByClassName. :V

 

komentarz 24 kwietnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
No właśnie jak wysłałem wiadomość to już zobaczyłem, że ktoś mnie ubiegł, teraz się też skapłem, że chodziło ci o inny efekt, ale mniejsza o to.
0 głosów
odpowiedź 24 kwietnia 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Co to za IDE, i jaki styl kolorowania składni? cheeky

komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Sublime text 2.3.3.

I domyślny kolor składni. :)
komentarz 24 kwietnia 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
Dzięki kolego
komentarz 24 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Szpoczko. :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 88 wizyt
pytanie zadane 10 lutego w JavaScript przez Piotrek2713 Mądrala (5,380 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 341 wizyt

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...