• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Exe na innym komputerze

Cloud VPS
+1 głos
357 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2016 w Nasze projekty przez L33TT12 Gaduła (3,950 p.)

Witam, stworzyłem sobie dosyć przydatny program do której dodaje się obejrzane "chińskie baje".

No i moje pytanie brzmi jak usunąć taki komunikat który wyskakuje po pobraniu tego exe.

komentarz 8 maja 2016 przez fazakowYT Nowicjusz (200 p.)
edycja 8 maja 2016 przez fazakowYT
proszę podaj kod źródłowy programu to łatwiejsza będzie odpowiedź jak by co to ja mam 100 pkt dla tego że dopiero niedawno się zarejestrowałem
komentarz 8 maja 2016 przez L33TT12 Gaduła (3,950 p.)
Kod źródłowy raczej tutaj nie ma znaczenia, ponieważ gdy ja go uruchomię po skompilowaniu to komunikatu tego nie ma, natomiast jeśli udostępnie to w internecie po czym pobiorę to wtedy wyskakuje komunikat.
komentarz 8 maja 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Jak sie nie myle to antywirus ma takze ochrone sieci i przy kopilacji nie musi wykrywac tego jako blad. Ale przy pobraniu juz tak. Czasem jest tak ze musisz wylaczyc antywirusa przy kompilacji bo innaczej nic nie zadziala i tu moze byc tak samo... Sprobuj

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 8 maja 2016 przez fazakowYT Nowicjusz (200 p.)
a co jest jak klikniesz uruchom mimo to?
komentarz 8 maja 2016 przez L33TT12 Gaduła (3,950 p.)
Uruchomi się wszystko normalnie, po prostu ten komunikat za każdym razem jest irytujący
+1 głos
odpowiedź 8 maja 2016 przez Blacha Mądrala (5,960 p.)
Jest to wina tego że aplikacja jest nieznana (brak elektronicznego podpisu, certyfikatów czegoś takiego) i windows ostrzega że aplikacja może być złośliwa. Nie mam pojęcia jak to naprawić ale może trochę cię skierowałem w dobrą stronę.
–1 głos
odpowiedź 8 maja 2016 przez fazakowYT Nowicjusz (200 p.)
Tutaj chłopaki mieli podobny problem. Chodziło o dogranie bibliotek .dll aby możliwe było uruchomienie programu na komputerach bez środowiska CodeBlocks. http://cpp0x.pl/forum/temat/?id=1762

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 244 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 815 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 601 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2019 w Systemy operacyjne, programy przez niezalogowany

93,481 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,758 komentarzy

62,893 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...