• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Rezygnacja z zamówienia książki od Heliona zamówionej GLS'em

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
336 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2016 w Offtop przez Piotr Matusik Początkujący (420 p.)
Cześć

Kilka dni temu zamówiłem książkę od heliona "html i css. zaprojektuj i zbuduj witrynę WWW" i ona miała przyjść do mnie jutro ale dzisiaj zrezygnowałem z zamówienia ponieważ dowiedziałem się że owa ksiazka jest przestarzała i musiałbym zaczerpniętą wiedzę i tak "ZMIENIAĆ" ..
Miałem za nia zapłacić za pobraniem..

I jak dałem na GLS odmowa przyjęcia to pisało że odmowa przyjęcia jest bezpłatna - to będę musiał coś płacić za ten wzrot Helionowi ;(?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 maja 2016 przez Shuhari Bywalec (2,060 p.)
A została już wysłana, tzn. odebrana przez kuriera GLS? Jeśli nie, to zapewne nic nie będziesz musiał płacić, ale na Twoim miejscu zadzwonił bym do Heliona i wycofał bezpośrednio zamówienie u nich. Jednak jest ta informatyzacja, ale czasami systemy informatyczne tzn. ludzie je obsługujący nie pracują tak jak powinni, czyli np. zajrzeć w system i sprawdzić czy jakieś zamówienie nie zostało anulowane tylko odbiorą i dostarczą.

Miałem kiedyś sytuację, nie pamiętam z jakim kurierem, że zmieniłem datę doręczenia przesyłki rano (ok. godz 8), a kurier był u mnie po 11 z przesyłką :-), potem musiał przyjechać drugi raz, a był na drugim końcu miasta.
0 głosów
odpowiedź 4 maja 2016 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Zgodnie z polskim prawem będziesz musiał zapłacić za przesyłkę powrotną. Za książkę i przesyłkę do Ciebię zwrócą Ci pieniądze.

ustawa o prawach konsumenta z dnia 30 maja 2014 r. (Dz.U. 2014 r. poz. 827 ze zm.)

https://prokonsumencki.pl/blog/zwrot-towaru-zakupionego-przez-internet-przez-konsumenta-nowa-ustawa-konsumencka/

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 225 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2017 w Offtop przez Patrykoo Początkujący (320 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 550 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 885 wizyt
pytanie zadane 29 stycznia 2017 w C i C++ przez Maksio420 Nowicjusz (220 p.)

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,576 komentarzy

62,756 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...