• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

cpp builder problem z zapisem przy zamykaniu.

Cloud VPS
0 głosów
227 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2015 w C i C++ przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
Jak wyżej. Mam programik zliczający mi czas przesiedziany przed kompem, w OnDestroy dałem algorytm zapisujący zliczony czas. Tylko, że nie działa :\ Wogóle nie działa, klikam x, zakończ zadanie, wyłącz system, w żadnym wypadku nie chce zapisać, tylko w builderze się udało. Jakby tego było mało uruchamiany w autostarcie nie widzi pliku czas.txt, przez co liczy od nowa. Wczytuje przy ręcznym uruchomieniu.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 kwietnia 2015 przez ThyRavenWings Nowicjusz (190 p.)
Mam identyczny problem. Dołączam się do pytania.
0 głosów
odpowiedź 16 maja 2015 przez Bartek85 Mądrala (7,440 p.)
Może wkleisz jakiś kawałek kodu źródłowego?

Nikt z Nas nie jest wróżką i nie wie co się kryje w Twoim programie....
komentarz 18 maja 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
Chcę po prostu zapisać przy zamknięciu tekst z Memo1 do pliku czas.txt, przed tą operacją nadpisuję odpowiednie linijki przekonwertowanymi z int na string zmiennymi. Nie wiem, jak to ma pomóc :/
komentarz 18 maja 2015 przez Bartek85 Mądrala (7,440 p.)
Wklej swój algorytm...
Sprawdź, czy Twoje metoda OnDestroy się w ogóle "woła".

Podejrzewam dwie rzeczy:

- to że nie widzi pliku, to problem ścieżek zwględnych/bezwględnych, lub dostępu do pliku.

- to że sie nie zapisuje, to problem nie zwołania metody OnDestroy. Jak ten Twój program się zamyka? Windows go "zabija"? bo jak tak to nie sądzę, aby Twoja metoda się zawołała.

To takie moje strzały. Jak wkleisz kod, może będe coś w stanie więcej powiedzieć.
komentarz 18 maja 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
1) nie, nie widzi tylko przy uruchomieniu z autostartu. 2) napisałem jak zamykam i nie wiem co to ,,zwołanie metody'', jeśli chodzi o jej wykonanie, to tak, nie wykonuje się, mam tam tylko kilka IntToStr i SaveToFile, w events metoda jest przypisana.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 165 wizyt
pytanie zadane 17 maja 2016 w Programowanie przez Jędrzej Łakiewicz Nowicjusz (210 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 239 wizyt
pytanie zadane 27 marca 2016 w C i C++ przez robertwe Gaduła (4,620 p.)

93,482 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,761 komentarzy

62,894 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...