• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Domena - przedłużenie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
441 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2016 w Hostingi, domeny, usługi przez BlueWee Użytkownik (730 p.)
zmienione kategorie 30 kwietnia 2016 przez Arkadiusz Waluk
Hej.

Na niektórych hostingach pierwsze przedłużenie jest obowiązkowe, a na niektórych nie.
Czy moglibyście mi podać hostingi, na których nie trzeba przedłużać?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 kwietnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (288,770 p.)
wybrane 30 kwietnia 2016 przez BlueWee

Najlepsza
Żadne przedłużenie nie jest obowiązkowe - nie chcesz już mieć danej domeny to jej nie opłacasz i nie przedłużasz.

Jedyne co to u niektórych rejestratorów żeby przenieść domenę do innego rejestratora (transfer) trzeba ją raz opłacić po cenie przedłużenia - robią tak głównie duże firmy typu az.pl, home.pl czy nazwa.pl na których jest po prostu bardzo drogo. Jest to niby forma promocji - cena rejestracji jest niższa i za to żeby przenieść trzeba raz przedłużyć u nich. W rzeczywistości ich ceny są bardzo wysokie i jest to zupełnie nieopłacalne.
komentarz 30 kwietnia 2016 przez BlueWee Użytkownik (730 p.)
Za moją pierwszą domenę na ut.pl musiałem płacić za przedłużenie. ;p
komentarz 30 kwietnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (288,770 p.)
Musiałeś bo co? Pokaż na to odpowiedni zapis na ich stronie. Nie mogłeś po prostu nie zapłacić, a domena by przepadła?
Byłem wtedy strasznie młody i miałem to na starym mailu, być może zbyt naiwny i od tamtego czasu nie chciałem brnąć w domeny.
W takim razie OVH będzie dobrą opcją? Nie będzie problemu z niepełnoletnością?
Nie wiem, ja z takim postępowaniem się nigdy nie spotkałem i miałbym wątpliwości czy jakiekolwiek zmuszanie klienta do zapłaty od tak jest zgodne z prawem.

Tak, OVH jest najlepszą opcją jeśli chodzi o domeny .pl, z resztą do innych też (nie wiem o jaką końcówkę pytasz), bo mają rzeczywiście uczciwe niskie ceny. Sam mam u nich kilka domen i jestem zadowolony, nie było żadnego problemu jak do tej pory.

A co do niepełnoletniości to nie powiem, sam jestem pełnoletni więc takie problemy mnie nie dotyczą. Mogę powiedzieć jedynie tyle, że gdy ja składałem jakieś zamówienie w OVH to nie było nigdy pytania ani o PESEL, wiek ani inne rzeczy tego typu - nie wiem więc w jaki sposób mieli by to zweryfikować, chyba że jakaś wyrywkowa prośba o dokumenty. Tu głowy nie dam, ale jak mówię osobiście się nigdy z czymś takim nie spotkałem.
Tylko ostatnio mam bynajmniej ja mały problem.
https://www.ovh.pl/domeny/

Bład: 500, ale może tylko chwilowe. :)
O faktycznie, u mnie też rzuca 500, ale tylko na tej podstronie z domenami, wszystko inne włączenie z panelem do obsługi domen działa u mnie dobrze. Cóż, może za chwilę ruszy :)

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 2,626 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2018 w Offtop przez Jan Machelski Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,438 wizyt
+3 głosów
12 odpowiedzi 4,723 wizyt

92,963 zapytań

141,927 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,296 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...