• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Chrome - rozszerzenia

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
222 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2016 w JavaScript przez Majkel Nowicjusz (210 p.)
Witam, ostatnio napisałem taki skrypt w javascripcie pod greasemonkey i teraz chcialem go przepisac jako rozszerzenie do chroma. Tylko nie wiem jak zrobic pewną rzecz, tzn tak jakby otworzyć w tym rozszerzeniu(ale tak, żeby nie była widoczna po kliknięciu) stronę internetową, na której będą wykonywane dalsze skrypty. Miał ktoś może styczność z dodatkami do chroma?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 8 grudnia 2016 przez Codexter Użytkownik (990 p.)

Witaj,

też dopiero zaczynam pisanie dodatku jako wewnętrzny projekt w firmie, ale wydaje mi się, że chyba trafiłem na Stackoverflow na odpowiedź, która może być związana z Twoim zapytaniem. Tam akurat chodziło o przekazywanie obiektów z content.js do background.js za pośrednictwem "trampoliny" - tą trampoliną była właśnie strona internetowa z jednym divem, która tymczasowo przechowywała to, co potrzebowałeś wrzucić do background.js i nie była widoczna jako strona internetowa.

Tutaj jest ten wpis: Trampoline.html + trampoline.js

Tutaj jest jeszcze inny wątek na forum odnośnie pisania chrome extensions, w którym podesłałem przydane linki: Chrome Extensions - przydatne linki

Pozdrawiam,

Michał

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 286 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 719 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2016 w C i C++ przez BlvckFox Gaduła (4,240 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 145 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2018 w JavaScript przez TeslaX93 Gaduła (3,600 p.)

93,025 zapytań

141,990 odpowiedzi

321,292 komentarzy

62,371 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...