• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nauka tworzenia programów bezpośrednio pod firmy

Object Storage Arubacloud
+1 głos
258 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2016 w Java przez GameProgrammer Obywatel (1,140 p.)
Znam c++ którego uczyłem się kilka lat i teraz przesiadam się na jave. Przez te kilka lat nauczyłem się tworzyć programy z użyciem allegro,sfml,jakieś gierki itd. Natomiast nigdzie w sieci nie znalazłem tutoriali i materiałów dotyczących pisania programów, które tworzy się w firmach programistycznych. Rozpocząłem naukę javy i zupełnie nie wiem co i jak pisać żeby mieć potem doświadczenie w pracy, nie chcę już pisać po raz kolejny gier tylko konkretnie programy. Czy macie jakieś materiały,porady,filmy z przydatnymi rzeczami tego dotyczącymi?

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 24 kwietnia 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
JavaDevMatt tworzy materiały na yt związane z Java, moze Cie to zainteresować ;)
+2 głosów
odpowiedź 24 kwietnia 2016 przez Surykat Stary wyjadacz (14,780 p.)
Program to program. :) Różnica między programowaniem w domu, a programowaniem w firmie polega na tym, że w firmie pisząc kod, trzeba (no dobra, powinno się :) ) trzymać pewnych zasad. Istnieje taka dziedzina jak inżynieria oprogramowania- pewne rzeczy są ustandaryzowane, do pewnych stosuje się wzorce projektowe etc. Nie ma tak, że działa i to wystarczy- trzeba pisać tak, żeby inni ludzie mogli rozwijać twój kod, bez konieczności większej ingerencji w to, co już napisałeś. A to nie takie proste, jak się wydaje. :)

A rodzajów programów jest tyle, ile problemów do rozwiązania. Tak jak ktoś napisał- zobacz, czym zajmuje się firma, do której chcesz aplikować i spróbuj coś podobnego zrobić.
0 głosów
odpowiedź 24 kwietnia 2016 przez niezalogowany
Wejdź na stronę firmy, która Cię interesuje, poczytaj jaki rodzaj oprogramowania wytwarzają, wygoogluj sobie ten rodzaj oprogramowania i je zaprogramuj.

Nie bardzo rozumiem w czym widzisz problem.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 152 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 150 wizyt
–1 głos
1 odpowiedź 324 wizyt

92,550 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,520 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...