• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Formularz rejestracji i rejestracja uzytkownikow

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
211 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2016 w PHP przez mario Użytkownik (530 p.)
Witam wszystkich.. Mam pytanie stworzylem stronke zawiejajaca system logowania i rejestracji uzytkownikow. I mam watpliwosci. Mianowicie logowanie na moim serwisie jest potrzebne do tego zeby sciagnac pliki dotyczace gry np. wygaszacz czy tapety do wysatwiania komentarzy oraz do glosowania w ankiecie. i Mam pytanie czy przy rejestracji musze umiesczac jakas adnotacje w postaci formularza checkbox np. wyrazam zgode na przetwarzanie moich danych osobowych czy jakas inna adnotacje dotyczacą utworzenia konta...uzytkownik podaje login email password itp. Czy jest koniecze umieszczanie jakies wzmianki na ten temat?? Pozdrawiam

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 18 kwietnia 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
Jak nie wymagasz tam podania danych osobowych, to raczej info o przetwarzaniu danych osobowych nie jest potrzebne. Co dom regulaminu to daj taką adnotację. bo warto powiedzieć userowi o prawach autorskich, czy np. serwis jest za darmo, a poza tym i tak tylko 5% ludzi czyta regulamin ;)

Podobne pytania

–1 głos
2 odpowiedzi 367 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2016 w PHP przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 892 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2016 w PHP przez Jozek Początkujący (360 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 2,102 wizyt
pytanie zadane 19 października 2018 w Python przez Sheida Użytkownik (950 p.)

93,717 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,262 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...