• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed SPOJ Średnia arytmetyczna - kod do oceny

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
517 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2016 w C i C++ przez Marcin Soczówka Użytkownik (590 p.)
zamknięte 17 kwietnia 2016 przez Marcin Soczówka

Witam wszystkich,

Napisałem program na SPOJA zadanie średnia arytmetyczna który kolejno:

  1. Pobiera liczbę testów (pętli). W pętli mamy następujące czary:
  • pobieramy wielkość tablicy typu int;
  • wpisujemy kolejne wartości do tablicy

W wyniku wyżej wymienionych czynności wyskakuje nam na ekran pierwsza liczba w tablicy najbliżej średniej a wszystko powtarza się w zależności ile wklepaliśmy testów. Program z atestem sędziego. Teraz pytanie do Was- co mogłem zrobić lepiej:)? Z góry dziękuję za poświęcony czas,

Pozdrawiam

#include <iostream>
#include <cmath>

using namespace std;
int complete_array (int *arr, int ile);
double average (int *arra, int nr);


int main()
{
    int how_many_loops, numbers_array, close_to_average;
    cin >> how_many_loops;

    Program usunięto:P.

    return sum/nr;
}

 

komentarz zamknięcia: Treść niezgodna z regulaminem.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,910 p.)
Po pierwsze łamiesz regulamin. Po drugie nie ma sensu oceniać kodu który idzie na sprawdzaczkę bo to ma jedynie działać prawidłowo
komentarz 17 kwietnia 2016 przez Marcin Soczówka Użytkownik (590 p.)
1. Nie czytałem regulaminu- mój błąd.

2. Bardziej doświadczone osoby mogły by zauważyć lepsze rozwiązanie niektórych problemów ale skoro nie można pytać to zamykam temat.
komentarz 17 kwietnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,550 p.)
Można pytać i prosić o sugestie, ale w przypadku SPOJa chodzi o to, aby nie psuć zabawy innym, czyli np. nie podawać gotowego kodu ;)

http://forum.pasja-informatyki.pl/90416/spoj-zasady-umieszczania-postow
komentarz 17 kwietnia 2016 przez Marcin Soczówka Użytkownik (590 p.)
Dlatego w temacie było "kod do oceny:P". Jeżeli szukasz gotowca to i tak znajdziesz:). No ale w sumie lepiej nie kusić.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 331 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,007 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2018 w SPOJ przez Piotr Błaszczak Bywalec (2,890 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 473 wizyt
pytanie zadane 29 czerwca 2018 w C i C++ przez ernest52 Początkujący (450 p.)

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...