• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wątpliwości co do rozwiązania zadania w accesie|| Matura - informatyka

Cloud VPS
0 głosów
1,087 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez sebox Nowicjusz (230 p.)

Witajcie

Mam taki problem, bo czasami ciężko mi idzie wyświetlanie danych w accessie i np mam takie polecenie: "Wykonaj zestawienie finansowe zawierające miesięczne informacje o wartości sprzedaży oleju opałowego w okresie od 01 sierpnia 2013 roku do 31 stycznia 2014 roku. Zestawienie powinno zawierać rok, miesiąc i wartość sprzedaży. Dane uporządkuj chronologicznie."    

Wynik wyszedł mi prawidłowy itd ale ja to zrobiłem w taki sposób:

tak jak by poziomo, a w odpowiedziach jest tak: 

czy mimo, że wynik jest prawidłowy, to czy mogą mi nie uznać tego zadania?? no bo według mnie zestawienie jakieś zrobiłem, może nie za ładne ale jest.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 14 sierpnia 2017 przez Sinnley Stary wyjadacz (12,810 p.)
Generalnie lepiej by było żebyś nauczył się robić "ładne" zestawienia, bo dzięki temu opanujesz pewne mechanizmy, które pomogą ci rozwiązywać problemy. Tutaj prawdopodobnie dostałbyś maksymalną ilość punktów, bo teorytycznie wszystko się zgadza. Wyniki są dobre, a sortowanie teorytycznie też masz tylko, że od lewej do prawej. Problem może się pojawić gdybyś chciał wymorzystać wyniki z tej kwerendy w innej kwerendzie. A to nierzadko musisz zrobić.
0 głosów
odpowiedź 15 sierpnia 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Zależy jak zawsze od egzaminatora. Jeden nie zwróci uwagi, a drugi będzie kosił punkty, gdzie tylko się da.
Wniosek: nauczyć się na wszelki wypadek robić "ładne" zestawienia, zgodne z modelem odpowiedzi.

Jak dobrze pamiętam to w tym zadaniu można było użyć spokojnie kwerendy krzyżowej i ładnie zestawienie wychodziło.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,594 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,584 wizyt
+5 głosów
1 odpowiedź 6,506 wizyt

93,456 zapytań

142,452 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...