• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Chromium i Flash player

0 głosów
1,295 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez niezalogowany

Witam!

Korzystam z Chromium na Ubuntu 15.10 i próbuje zainstalować wtyczkę flash player. Próbowałem na dwa sposoby.

- Rozpakowałem folder ze wtyczką i skopiowałem do folderu z wtyczkami.

- Prubowałem zainstalować repozytorium  ppa::skunk/pepper-flash i zainstalować pepflashplugin-installer ale to też nie pomogło.

Jak jeszcze można zainstalować te wtyczkę?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)

Przez komendę 

sudo apt-get install flashplugin-installer 
komentarz 11 kwietnia 2016 przez niezalogowany
Niestety nie pomogło jak to instaluje wyświetla że jest zainstalowane najnowsze oprogramowanie ale w wyświetlaniu strony nic się nie zmienia.
komentarz 11 kwietnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
A co konkretnie nie działa w tym chromiumie bo podobno chromium ma swojego Flasha wgranego bazowo
komentarz 13 kwietnia 2016 przez niezalogowany
Wchodzę na przykład na zalukaj i odpalam jakiś film i wyświetla mi się komunikat że wersja flash player musi być nowsza od 10.05.
komentarz 13 kwietnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
Hmm mi pomogło coś takiego:

1 Wbijasz na stronę https://get.adobe.com/flashplayer/?no_redirect ( tylko musisz wejść przez chromiuma bo podejrzewam, że automatycznie wykrywa przeglądarkę ).

2 Zaznaczasz w tej belcę  APT for Ubuntu 10.04+

3 Klikasz by uruchomiła ci się aplikacja

4 Jak nie działa to pisz coś poradzimy
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2016 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
A w centrum aplikacji próbowałeś ? Możesz także zainstalować wine ( sudo apt-get install wine ) jest to taki symulator windows jeśli chodzi też o instalację. Pobierasz później wtyczkę i klikasz prawym i install in window.
komentarz 26 czerwca 2016 przez spokojny Nałogowiec (28,610 p.)
Mi działa flash 21(pepperflash) pod Linuksem w chrome://plugins włączyłeś? Musisz mieć system 64 bitowy, pod 32 bity już nie zadziała.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 397 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 247 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2016 w JavaScript przez Kacper Duda Obywatel (1,970 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 629 wizyt
pytanie zadane 26 czerwca 2016 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany

93,772 zapytań

142,731 odpowiedzi

323,383 komentarzy

63,375 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...