• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Haslo do programu

Cloud VPS
0 głosów
223 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2016 w C i C++ przez T.Żurawski Początkujący (290 p.)
Witam,

Pisze program ktory ma pomoc mi w pracy inzynierskiej i nie chce zeby wpadl w niepowolane rece. Chcial bym dodac haslo na poczatku programu, ktore przy wprowadzaniu bylo by wygwiazdkowane. Probowalem poszukac info w sieci, znalazlem kilka podpowidzi takich jak uzywanie getchar () do pobierania w petli hasla (nie wyswietla wpisywanych znakow) i uzywcia algorytmow typu md5, SHA-2. Czy mogl by mi ktos podpowiedziec jak stworzyc te petle oraz jak dodac do code bloks biblioteki z tymi algorytmami?

Ps. Pisze z tableta dlatego nie ma polskichznakow.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 kwietnia 2016 przez niezalogowany
komentarz 10 kwietnia 2016 przez T.Żurawski Początkujący (290 p.)
Widzialem juzten temat, ale korzysta z nieznanej mi biblioteki c i nie szyfruje hasla.
komentarz 10 kwietnia 2016 przez T.Żurawski Początkujący (290 p.)
Wdzieki, to jeszcze jak by mi ktos wytlumaczyl jak wgrac do cb biblioteki ktore zaszyfruja haslo.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 597 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2019 w Java przez Adam Polak Początkujący (430 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 361 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2017 w Bezpieczeństwo, hacking przez Myspys Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 626 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2020 w C i C++ przez Marak123 Stary wyjadacz (11,190 p.)

93,485 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,896 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...