• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

IDE dla Windowsa XP bez service packów

VPS Starter Arubacloud
–2 głosów
395 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2016 w C i C++ przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,100 p.)
edycja 9 kwietnia 2016 przez C☺ndzi
Hej,
szukam jakiegoś porządnego IDE do C++ dla Windowsa XP 32bit bez service packów. Aktualnie używam Dev C++ w wersji 4, ale... Także ten, ktoś może ma coś godnego polecenia / lepszego od Dev c++?
Pozdrawiam :)

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 kwietnia 2016 przez mati10d Gaduła (3,150 p.)
Code block, (ten program którego Zelent używa) jest też na xp. (chyba)

Pozdrawiam
komentarz 9 kwietnia 2016 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,100 p.)
Niestety nie działa, błąd że nie znaleziono jakiegoś pliku "Get[...]" w kernel32 :(
0 głosów
odpowiedź 9 kwietnia 2016 przez Barus Stary wyjadacz (14,120 p.)
W mojej szkole, w sali, w której są jeszcze komputery z Windowsem XP używa się CodeLite, ale w tym XP jest chyba SP3 i nie wiem jaka architektura systemu (ale chyba 32-bitowa). Ponadto nie wiem czy jest on lepszy od Dev'a, bo jestem w 1 klasie dopiero i programowania jeszcze nie mamy, a na wolnych lekcjach używam właśnie Dev'a. Możesz spróbować, jeśli nie pójdzie albo będzie gorszy to przepraszam.

Pozdrawiam!
Za co przepraszasz :D ? Z tego co widzę to nawet z XP nie jest kompatybilny :(
komentarz 9 kwietnia 2016 przez Barus Stary wyjadacz (14,120 p.)
Właśnie za to... :D Nie jest kompatybilny z XP ? :O To jakim cudem w szkole..... a zresztą... Tam się nie takie cuda dzieją :P No cóż, w takim razie nie wiem. Życzę Ci szybkiego znalezienia odpowiedniego IDE i sukcesów w programowaniu!

Pozdrawiam!
0 głosów
odpowiedź 9 kwietnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Ja na XP mam Visual C++ 2008 oraz Visual C++ 2010. Wszystko ładnie śmiga. Z tym, że mam SP3. Czemu akurat bez Service Packów?
komentarz 9 kwietnia 2016 przez niezalogowany
Może system jest modyfikowany to wtedy nie można instalować SP
Nie mam pojecia, brat dal mi ibm 600e do programowania, bo taki oldschoolwy laptop i w oglole :p Narazie sie mecze na Dev cpp 4. Moze rzeczywiscie jakis modyfikowany system, bo poprzednio brat uzywal go do diagnostyki pojazdow.
komentarz 7 listopada 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

I jak tam się udało rozwiązać sprawę?

Rozumiem, że wiesz o tym, że Dev-C++ się nadal rozwija? ;)
http://orwelldevcpp.blogspot.com/

komentarz 8 listopada 2016 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,100 p.)
Udało się wcisnąć z Pendrivea jakiegoś starego Dev-Cpp. Z laptopem już się pożegnałem, uznałem że za słaby dla mnie.

Dobrze wiedzieć że się rozwija :P
0 głosów
odpowiedź 10 kwietnia 2016 przez gnx Dyskutant (7,720 p.)
Podłączanie do internetu komputera z XP bez service packów to chyba nie jest zbyt dobry pomysł.. Mi, jako totalnemu laikowi udało się złamać zabezpieczenia takiego :P ciekawe co zrobiłby ktoś, kto zna się na rzeczy.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 169 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 164 wizyt
pytanie zadane 16 października 2019 w Sprzęt komputerowy przez Blablatoja3 Początkujący (250 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 409 wizyt
pytanie zadane 6 lipca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez krzysiek77711 Początkujący (350 p.)

93,008 zapytań

141,975 odpowiedzi

321,257 komentarzy

62,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...