• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Java vs PHP. Pytanie w sprawie pracy.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,810 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez odzb Nowicjusz (120 p.)
Witam.

Jestem na takim etapie swojego życia, że zaczynam się zastanawiać co dalej z tym życiem swoim robić. I tu pojawiło mi się pytanie, w jakiej konkretnie dziedzinie IT chciałbym się odnaleźć. Zastanawiam się pomiędzy językami Java i PHP (ogólnie backendowe technologie webowe). Już teraz muszę się zastanawiać, do nauki którego języka muszę bardziej się przyłożyć i w czym chciałbym później pracować. I tu pojawiają się moje pytania. Z której dziedziny będę mieć więcej ofert pracy? Gdzie mogę liczyć na większe zarobki? Mówiąc wprost, jaką pracę byście mi mogli polecieć.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 4 kwietnia 2016 przez zTerroryzowany Nowicjusz (180 p.)
Skup się na języku w którym czujesz się lepiej. Mniejsza o zarobki i dostępność pracy.. Rób to co lubisz robić najbardziej, a zjesz swój kawał chleba ;)
+1 głos
odpowiedź 4 kwietnia 2016 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Jako junior zarobki będziesz mieć takie same praktycznie niezależnie od języka. Nie oczekuj też że utrzybałbyś z nich 10 osobową rodzinę.

Aktualnie uważam, że ofert pracy jest mniej więcej tyle samo dla obu języków.

Inna sprawa, że nikt Ci nie powie jaki język masz wybrać. To Twój wybór. Powinieneś sam wiedzieć a kierowanie sie zarobkami jest dość prymitywne i gubiące.
komentarz 4 kwietnia 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Dokładnie, nawet gdyby płacili o 3k więcej w Javie, to i tak zostałbym przy php, lepiej się w nim czuję. : )
0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2016 przez iwan9449 Pasjonat (20,810 p.)
Polecam się zapoznać :)

http://4programmers.net/Praca

Pozdrawiam!

Podobne pytania

+2 głosów
6 odpowiedzi 13,940 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 470 wizyt
0 głosów
6 odpowiedzi 1,194 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Jakbie98 Nowicjusz (120 p.)

93,005 zapytań

141,971 odpowiedzi

321,251 komentarzy

62,344 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...