• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Biblioteki jQuery się gryzą

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
170 wizyt
pytanie zadane 30 marca 2016 w JavaScript przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)

Wie ktoś co można zrobić jeśli biblioteki się ze sobą gryzą? Mianowicie mam na swojej stronie już wkodowany skrypt na wysuwaną zakładkę facebooka oraz na slider ze zdjęciami. Są do tego dołączone biblioteki tabslideout.v1.3.js oraz jQuery.min.js + jeszcze jeden od slidera. I teraz jak dodaje jquery.scrollTo.min.js z dzisiejszego odcinka to z zakładką wszystko w porządku, lecz jak dodam: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js to momentalnie nie działa prawidłowo ani zakładka ani scrollbutton. Zakładka wtedy wgl nie jest schowana i jest pomieszana cała struktura strony. Próbowałem metodą prób i błędów usuwać jedną potem drugą, żeby tylko była jedna z jQuery, ale nic nie działa. Wie ktoś co mogę zrobić? Będę wdzięczny za pomoc.

P.S Zakładka facebooka z poradnika p. Mirosława z jego strony www.

http://miroslawzelent.pl/informatyka/wysuwana-zakladka-facebook-likebox-jquery-tabslideout/

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 marca 2016 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
słowo klucz: jQuery.noConflict()
komentarz 4 kwietnia 2016 przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)
Dziękuję za info :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 115 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 324 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2015 w JavaScript przez Eimens Maniak (69,240 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 1,764 wizyt

93,335 zapytań

142,330 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,669 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...