Od jakiegoś czas uuczę się programować, przyszła pora na pierwsze strony. Pierwszą witrynę wykonałem sam zupełnie od zera, działając jedynie na bootstrapie. Nie używałem jednak żadnego CMS'a. Teraz kolejną stronę-wizytówkę robię używająć getsimple - pierwsze wrażenie jest ok, poszukiwałem czegoś minimalistycznego na potrzeby stron wizytówek i wydaje się w porządku. W między czasie tworzę też sklep internetowy dla znajomej, tam wybrałem opencart.
Jak to wygląda u was? Jakie cmsy polecacie najbardziej? Pewnie inne do stron-wyzytówek, inne do serwisów, w których mają znaleźć się także newsy, a jeszcze inne do sklepów internetowych. Czy macie jakiś jeden, sprawdzony nadający się do wszystkiego? Najpopularniejsze to wordpress, joomla, drupal. Ale czy najlepsze? Wiem ze za wiele wtyczek trzeba płacić, czy budowa tych cmsów jest bardzo skomplikowana, czy dodanie dodatkowych funkcjonalnosci na własną rękę jest do przejscia dla poczatkujacego programisty, uczacego sie z filmikow pana Mirosława i innych kursow internetowych?
pzdr