• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pobieranie danych z powtórzeniami [PHP i SQL]

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
244 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2016 w SQL, bazy danych przez demotywatorking Obywatel (1,210 p.)

Potrzebuję niewielkiej pomocy.

Znalazłem pewien błąd w mojej grze internetowej, który polega właśnie na tym, że nawet jeśli w kwerendzie jest informacja, aby pobrać dane o danym ID dwa razy, to zawsze są raz, Np.

SELECT * FROM uzytkownicy WHERE ID='11' OR ID='19' OR ID='11' ...

Na ten moment nie będę przerabiać kodu, aby działał dobrze bez powtórzenia, bo nie mam na to czasu, a musiałbym to w kilku miejscach pozmieniać.

Myślałem nad tymczasowym rozwiązaniem, aby dane z bazy były pobierane z powtórzeniami. Niestety jak na złość, prawie wszystkie poradniki z internetu są na temat jak pobrać dane BEZ powtórzeń, a te, które są o pobieraniu z powtórzeniami nie działają.

Ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić pobieranie danych z bazy z powtórzeniami?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 29 marca 2016 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
No bo to jest warunek logiczny, który się powtarza… :v Opisz, co chcesz zrobić, bo wygląda na to, że zrobiłeś gdzieś szmatę w logice. :D
komentarz 29 marca 2016 przez demotywatorking Obywatel (1,210 p.)
No przecież napisałem, że mam błąd, który jest związany właśnie ztym powtarzającym się warunkiem logicznym. Chodzi mi o to, żeby się ten ID dwa razy pobrał z bazy, tymczasowo, bo teraz nie mam czasu tego naprawić w inny sposób.
komentarz 29 marca 2016 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
Chodzi mi o cel tej czynności.
komentarz 1 kwietnia 2016 przez demotywatorking Obywatel (1,210 p.)
W saumie Twój "pomysł" jest dobry. Wolałem to naprawić niż trzeci raz tłumaczyć.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,495 wizyt
pytanie zadane 20 września 2015 w SQL, bazy danych przez Akasemis Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 527 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 873 wizyt

93,389 zapytań

142,386 odpowiedzi

322,549 komentarzy

62,751 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...