• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

htaccess - nie działa przekierowanie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,132 wizyt
pytanie zadane 18 marca 2016 w Nasze projekty przez yaro Początkujący (340 p.)

Witam

Posiadam na serwerze lokalnym swoją stronę (zainstalowany xampp, katalog htdocs/www/index.php). Zacząłem się bawić plikiem htaccess. Do chwili kiedy nie zacząłem się się bawić przekierowaniami dot. adresu strony z www i bez www wszystko działało. Kiedy dostawiłem dwie linijki dot. przekierowań (poniżej linijki na czerwono) wszystko przestało działać.

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć co nie tak jest w poniższym kodzie lub udzielić mi jakiś informacji, których nie posiadam?

Poniżej kod w htaccess

### PROTECT FILES ###
<FilesMatch "\.(htaccess|htpasswd|ini|fla|psd|log|sh)$">
Order Allow,Deny
Deny from all
</FilesMatch>

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^znajdz-sprzet.pl(.*) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.znajdz-sprzet.pl/$1 [R=301,L]

RewriteRule znajdz-sprzet index.php
RewriteRule prywatnosc-sprzet prywatnosc.html
RewriteRule informacje-sprzet infor.html
RewriteRule kontakt-sprzet kontakt.html

 

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 marca 2016 przez Szuinegue Początkujący (280 p.)
0 głosów
odpowiedź 25 marca 2016 przez RegularLemon Stary wyjadacz (12,260 p.)
Jeżeli chcesz przekierowanie z bez www, spróbuj wstawić coś takiego:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^znajdz-sprzet.pl(.*) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.znajdz-sprzet.pl/$1 [R=301,L]
komentarz 25 marca 2016 przez yaro Początkujący (340 p.)
polecenie różnią się znakiem wykrzyknika... czy ma to znaczenie? również nie chce działać... może kolejność musi być odpowiednia, ponieważ w htaccess mam jeszcze 4 inne polecenia

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 333 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2018 w PHP przez szymonq Użytkownik (770 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 262 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2019 w PHP przez mk27 Początkujący (270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 350 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2018 w PHP przez BlvckFox Gaduła (4,240 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,087 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...