• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

optymalizacja gry z otwartym światem [unity]

VPS Starter Arubacloud
+2 głosów
609 wizyt
pytanie zadane 13 marca 2016 w OpenGL, Unity przez xydden Gaduła (4,480 p.)
edycja 13 marca 2016 przez xydden
Parę tygodni temu pisałem coś o swojej grze umieszczonej w otwarty świecie ala no'men sky czy star cityzen mam gotowy skrypt generowania kosmosu ,ale jak zwykle jest problem mianowicie optymalizacja generator tworzy ponad 5000 obiektów planet i drugie tyle gwiazd więc jest co obliczać jak nie trudno sie domyślić trzeba mieć komputer z nasa ,żeby to przełkną więc zastanawiam się jak to zabić myślałem o podziale na sektory ,ale nie mam pojęća jak to zrobić pomocy :-)

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 8 kwietnia 2016 przez Łukasz Wasilewski Mądrala (5,190 p.)
Siema, kilka metod:

-nie obliczaj pozycji tego co za "plecami" gracza,

-jedne elementy przysłaniają drugie

-zasięg wzroku postaci, elementy dalej nie rysuj
0 głosów
odpowiedź 8 kwietnia 2016 przez mati2210 Obywatel (1,110 p.)
Do obiektów dodaj LOD coś na.pewno da, zawsze też możesz dodać jakąś mgle czy coś

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 504 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2018 w OpenGL, Unity przez CodeOwsky Początkujący (290 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 510 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 851 wizyt
pytanie zadane 18 marca 2020 w OpenGL, Unity przez Bartek12 Mądrala (5,510 p.)

92,957 zapytań

141,915 odpowiedzi

321,147 komentarzy

62,286 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...