• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Droga w programowaniu

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+1 głos
335 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Ehlert Ekspert (214,940 p.)
edycja 19 kwietnia 2015 przez Ehlert

Zapraszam do zapoznania się z tą grafiką oraz tą stroną. Całkiem ciekawie przestawione. Można się wiele dowiedzieć. 

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 19 kwietnia 2015 przez Harsay Pasjonat (23,640 p.)
Bardzo ciekawe.
Trzeba pamiętać żeby nie celować tylko w obecne trendy. Warto zwrócić uwagę na to jaki język/technologia jest przyszłościowa.
+1 głos
odpowiedź 19 kwietnia 2015 przez jeremus Maniak (59,720 p.)
C jest najbadziej stabilny..
0 głosów
odpowiedź 19 kwietnia 2015 przez falauthy Stary wyjadacz (11,550 p.)
Mam przeczucie żeby uczyć się Javy. :p
komentarz 19 kwietnia 2015 przez Ehlert Ekspert (214,940 p.)

Bardzo się zdziwiłem, bo jeszcze kilka dni temu C był pierwszy na świecie.

0 głosów
odpowiedź 19 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Bardzo ciekawa strona, a ten algorytm na pierwszy rzut oka -  rozwalający.
Z tego co da się zauważyć, kilka lat temu zaczęła się świetność Javy, dlatego jest na 1 miejscu.
Wydaje mi się, że obecnie zaczynają się lata świetności C++ :)
Natomiast Java pozostanie dla niego silną konkurencją
Ja kibicuję Sharpowi i C++. Java jednak ma znaczną przewagę ze względu na mobilność i popularność.
komentarz 19 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Racja, zapomniałem o sharpie, ale miałem na myśli rodzinę C++.
Jest fajny cytat w sieci, który dotyczy jej fukncjonalności :)

Szczerze mówiąc moim zdaniem C++ trzyma się mocno ale lata jego popularności minęły. Staruszek jest ale dość żwawy cheeky rozwija sie era jezyków zorientowanych całkowicie obiektowo. Poziom też trzyma C ze względu na to, iż tworzy stabliny pomost pomiędzy programowaniem niskopoziomowym a funkcyjnym i strukturalnym. 

komentarz 19 kwietnia 2015 przez Wally Bywalec (2,840 p.)
C++ jest stary, ale powinien być zawsze obecny ze względu na swoją niskopoziomowość i wydajność w takich rzeczach jak silniki gier, systemy. Nowoczesne Javy, Scale, C# są piękne, ładne, obiektowe ale pewne rzeczy jak właśnie silniki gier będą pisane w C++.

C++ staje się teraz popularny? Gdzie i dlaczego? C++ zostanie, dlaczego, napisałem wyżej. Ale języki popularne to właśnie Java, C# i tak dalej bo są poziom abstrakcji wyżej. Nadają się do pisania programów, aplikacji mobilnych bo nie potrzebna jest tak duża wydajność (bo to i tak wydajnie chodzi), jest to wygodne, obiektowe, tanie, zaoszczędza czas.
0 głosów
odpowiedź 19 kwietnia 2015 przez Wally Bywalec (2,840 p.)
Zamiast Objective-C zaczyna się wspinać Swift chyba.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 228 wizyt
pytanie zadane 10 lipca 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez tymek112 Obywatel (1,530 p.)
+2 głosów
7 odpowiedzi 859 wizyt
pytanie zadane 31 lipca 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez niezalogowany
0 głosów
3 odpowiedzi 2,697 wizyt

93,337 zapytań

142,332 odpowiedzi

322,423 komentarzy

62,676 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...