• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kino, tabele na klientów?

Cloud VPS
0 głosów
161 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2016 w PHP przez Boshi VIP (100,240 p.)
Cześć,  Mam sobie takie dwie tabele(reszta jest wyłączona by nie śmiecić)

https://gyazo.com/ee1006c3d8189a4bbaf3f4a35a307de6

Działą to w oparciu o logowanie. Tzn user może  sobie zarezerwować seans jeżeli ma konto i się zaloguje. Max 5 miejsc na użytkownika (sprawdzane z poziomu bazy przez ajaxa) Projekt u jednego nauczycial przeszedł bez problemu- moja koncepcja, 4,5 ocena.  Chcę to kontynuowac na drugim przedmiocie u innego i nagle słyszę, że po co mi logowanie..  że user nie powinien się logować. Dobra mogę wyłączyć rezerwacje przez logowanie, ale co z danymi? Mam stworzyć kolejną tabelę np Klient która  nie bedzie z niczym połączona  i  przy wyborze miejsc rządać danych jak imię,nazwisko itd?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 marca 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)

Faktycznie logowanie nie jest potrzebne, chyba że Chciałbyś zrobić np. Historię zamówień.

A z pytaniem:

Mam stworzyć kolejną tabelę np Klient która  nie bedzie z niczym połączona  i  przy wyborze miejsc rządać danych jak imię,nazwisko itd?

Tak to powinno wyglądać.

Pozdrawiam 

komentarz 2 marca 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Logowanie mam, bo między innymi tez jest kilka dodatkowych funkcji które w mojej opinii wymagają logowania.

Czyli będzie to wyglądać tak:?

Front:

Klient wchodzi wybiera seans, wybiera miejsca, podaje dane, kończy rezerwację.

Backend:

Dane trafiają do tabeli Klient. Np klient zamówił 5 miejsc, dodaje 5x Jana kowalskiego z jego miejscami. Dobrze mysle?
komentarz 2 marca 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
Wydaje mi się że tak :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 240 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2020 w Nasze projekty przez Jacuchna0 Użytkownik (640 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 267 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2020 w Grafika i multimedia przez Ktosta Początkujący (300 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 163 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2020 w Grafika i multimedia przez Ktosta Początkujący (300 p.)

93,457 zapytań

142,452 odpowiedzi

322,722 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...