• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pierwsza gra na platformę Android w Unity 5 "FlappyRocket"

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+7 głosów
566 wizyt
pytanie zadane 1 marca 2016 w Nasze projekty przez zmiennoimienny Mądrala (5,540 p.)
edycja 1 marca 2016 przez zmiennoimienny

Witam smiley
Chciałbym wam przedstawić, jak i poddać pod ocenę moją pierwszą grę stworzoną na platformę android przy użyciu silnika Unity w wersji 5. 
Cała gra to klon popularnego "Flappy Bird" tylko że otoczeniem jest miasto a sterujemy rakietą.
(+ dodatki w postaci sklepu) 

Póki co pracuje nad wprowadzeniem sklepu oraz achievement'ów więc guziki za nie odpowiadające póki co nie działają wink

Jako że dopiero zbieram by kupić dostęp do konsoli developerskiej w Google Play to grę można pobrać w formacie .apk
Linki do pobrania:
http://www33.zippyshare.com/v/0m3y4osY/file.html
http://sendfile.es/pokaz/721175---xmvl.html
Czekam na ocenę i pozdrawiam laugh

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 1 marca 2016 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
edycja 1 marca 2016 przez DL TD

Gra jest wykonana bardzo starannie i za to duży PLUS :)

Przyczepię się do dwóch rzeczy. Pierwsza jest taka, że gra jest za łatwa. Tak, jest zdecydowanie za łatwa. Przy 47 punktach specjalnie uderzyłem w budynek, bo można tak bez końca. Myślę, że możesz trochę zmniejszyć odległości pomiędzy budynkiem na górze i na dole ;) Druga sprawa to rotacja a raczej jej brak, chodzi o to, że w Unity przyblokowałeś możliwość obracania telefonem. Oczywiście pionowa orientacja ekranu powinna być zablokowana, ale pozioma jest tylko jedna dostępna, a przecież telefon można trzymać na dwa różne sposoby poziomo. Poprawna (moim zdaniem) konfiguracja ustawień gry, jeśli chodzi o obrót ekranu powinna wyglądać tak:

Jednak nie zmienia to faktu, że gra ma naprawdę duży potencjał! Pozdrawiam :)

komentarz 1 marca 2016 przez zmiennoimienny Mądrala (5,540 p.)

Miałem to zmienić a wyleciało mi to z głowy. Dzięki za wspomnienie o tym! smiley
A jeżeli chodzi o poziom trudności to chciałbym wprowadzić ruszające się budynki jeżeli osiągnie się więcej niż 20 punktów.
Oraz w fazie pomysłu jest dodanie paska paliwa, tylko zastanawiam się czy to będzie dobry pomysł.

komentarz 1 marca 2016 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Dobry pomysł z ruszającymi się budynkami. Pasek paliwa też myślę, że się sprawdzi :)
0 głosów
odpowiedź 1 marca 2016 przez baszmest Gaduła (3,080 p.)
Chciałem pobrać, lecz pierwsze 8,2 mb szły z prędkością 10 bk/s a później się zatrzymało. Dasz radę wrzucić jeszcze raz, ewentualnie gdzie indziej ?

Ponowne próby również bez rezultatu, nawet gorzej.
komentarz 1 marca 2016 przez zmiennoimienny Mądrala (5,540 p.)
komentarz 1 marca 2016 przez baszmest Gaduła (3,080 p.)
Dzięki, teraz idzie :)

Napiszę o grze jak coś pogram :)
komentarz 1 marca 2016 przez baszmest Gaduła (3,080 p.)
Wygląda ciekawie i pewnie bym sobie pogrywał, jednak:
1. Jak ktoś napisał - trochę zbyt łatwa
2. Dziwna orientacja
3. Mam zbyt słaby telefon lub gra jest bardzo wymagająca, bo mi tnie :D (obstawiam to pierwsze )

Gdyby nie to, chętnie bym pograł dłużej, bo jest naprawdę fajna. Jednak głównie przez pkt3. nie mogę przyjemnie grać.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 330 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2017 w Nasze projekty przez Kubion Nowicjusz (120 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 460 wizyt
pytanie zadane 9 lipca 2017 w Nasze projekty przez Chlebojad Nowicjusz (190 p.)
+1 głos
6 odpowiedzi 2,714 wizyt
pytanie zadane 19 marca 2016 w Nasze projekty przez TheFeniks Gaduła (4,690 p.)

93,335 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...