• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Egzamin E.13 - pytanie o skrętkę

Cloud VPS
0 głosów
1,481 wizyt
pytanie zadane 28 lutego 2016 w Egzaminy zawodowe przez Prime_Bull Obywatel (1,820 p.)
Hej. Zrobiłem dzisiaj egzamin ze strony egzamin-informatyk.pl i mam pytanie odnośnie takiego pytania :p

"Który typ kabla należy zastosować do podłączenia komputera w pomieszczeniu z zakłóceniami elektromagnetycznymi?"

A. UTP Cat 5

B. UTP Cat 6

C. UTP Cat 5e

D. UTP Cat 5c

Poprawna odpowiedź to D. W Internecie nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat kategorii 5c. Czyżby to był błąd?
komentarz 7 września 2016 przez aken Nowicjusz (140 p.)
W komentarzach ludzie już dawno zauważyli tę usterkę, wydaje mi się, że ekipa teraz nie zajmuje się poprawianiem pytań z tego trenażera, bo zajęła się innymi projektami.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 września 2016 przez Czybit Nowicjusz (180 p.)
Nigdy nie słyszałem o tej kategorii przypuszczam że tak, zgłoś to w komentarzach na stronie to będziesz miał pewność.
0 głosów
odpowiedź 6 września 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

Błąd swoją drogą - należy go zgłosić, ale gdybyś miał możliwość napisania własnej odpowiedzi, to co byś napisał? ;) Pamiętaj, że chodzi o typ kabla

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 251 wizyt
pytanie zadane 20 lutego 2019 w Egzaminy zawodowe przez eternal Użytkownik (620 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 248 wizyt
pytanie zadane 19 listopada 2018 w Egzaminy zawodowe przez Tasiorsky Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 313 wizyt
pytanie zadane 11 września 2016 w Sieci komputerowe, internet przez thompsonnss Nowicjusz (140 p.)

93,463 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,728 komentarzy

62,841 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...