• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona bez www nie czyta wszystkiego

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
387 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2016 w HTML i CSS przez fusemul Użytkownik (710 p.)
Witam panowie, mam problem. Wrzucilem swoja strone (nie jest jeszcze skonczona) na serwer, zgodnie z filmem od Pana Mirosława. Jest zbudowana na bazie opencarta. Mam jednak problem. Gdy wchodzi sie na strone bez prefiksu www, nie czyta ikonek. jesli wpiszemy adres z www, wszystko jest ok. Prosze o pomoc jaki moze byc tego powod.
Adres strony: sklep-ekoraj.pl

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 26 lutego 2016 przez Comandeer Guru (607,060 p.)
wybrane 27 lutego 2016 przez fusemul

Najlepsza

Problem wynika z zasady same origin policy, która głosi, że część zasobów można pobrać tylko z tej samej subdomeny, co stronę. www.sklep-ekoraj,pl i sklep-ekoraj.pl to dwie subdomeny, stąd czcionka nie działa.

Co należy zrobić, żeby działało?

• Zrobić przekierowanie 301 z sklep-ekoraj.pl na www.sklep-ekoraj.pl
  • Dla pewności włączyć obsługę CORS (http://enable-cors.org/server.html ), co pozwoli ominąć same origin policy
0 głosów
odpowiedź 26 lutego 2016 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)

Nw dlaczego się tak dzieje, ale najlepiej użyj przekierowania 301 w .htaccess Tutaj masz przykładową stronę, gdzie jest to objaśnione LINK. Chodzi w tym o to, aby po wpisaniu w pasku adresu twojej strony bez www przekierowywało automatycznie na stronę z prefiksem www :) 

0 głosów
odpowiedź 26 lutego 2016 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
Nie wiem dokładnie co się dzieje, ale możesz spróbować usunąć tag <base> z head.
Może wtedy będzie działało.

Ale i tak polecam Ci zostawić jeden format z www lub bez niego. (IMO ładniej wygląda bez www)
0 głosów
odpowiedź 27 lutego 2016 przez fusemul Użytkownik (710 p.)
dziękuję Panowie za podpowiedzi, przekierowanie 301 pomoglo i teraz jest w porzadku (mam nadzieje) :)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 3,111 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 217 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 265 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2020 w JavaScript przez Samek2222 Początkujący (440 p.)

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,674 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...