• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ogólnie o WebDesign

+1 głos
1,427 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2015 w Offtop przez loczekstyle Bywalec (2,320 p.)
Siemka!

No cóż, webdesign jest już bardzo mocno rozwinięty. Zostało stworzonych tyle layoutów, że pewnie żeby stworzyć coś nowego (swojego) trzeba mieć farta. Jednak nowe strony internetowe powstają. Ale koniec z rospisywaniem. Moje pytania:

1. Czy warto potrafić tworzyć layout w PHOTOSHOPIE (chodzi o to czy jak znam HTML/CSS i uczę się JavaScipt było by to mocno przydatne?)

2. Czy za jakieś 2 lata będzie to opłacalne ? To znaczy czy nie powstanie już tyle layoutów że wszystko będzie na wyciągniecie ręki ?

Dzięki za odpowiedźi!

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 kwietnia 2015 przez Robert Saternus Stary wyjadacz (12,180 p.)
wybrane 18 kwietnia 2015 przez loczekstyle

Najlepsza
Ja nie wyobrażam sobie Tworzenia stron www bez znajomości photoshopa. Więc, co do pytania nr 1 to jak najbardziej TAK!

Nr 2: Myślę, że ta działka będzie jeszcze długo  miała duże zaopatrzenie.  Zobacz sobie serwisy dla freelancerów np. odesk.com oraz ilość zleceń w tej dziedzinie. Potem oceń sam czy jest na to popyt!
komentarz 19 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

A ja nie wyobrażam tworzyć sobie  za każdym razem przy użyciu photoshop'a. 

komentarz 19 kwietnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Dokladnie, jesli ktos nie celuje w bycie designerem czy full maszyną to podstawy podstaw wystarczą,
+2 głosów
odpowiedź 18 kwietnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
Co do pierwszego pytania wszystko zależy od własnych preferencji, jeśli tworzenie layoutu w ps ułatwi ci prace to dobrze, jeśli nie czujesz takiej potrzeby to nie musisz się uczyć, krótka piłka. Niektórzy wolą zaprojektować sobie szablonik w ps i na podstawie niego kodować, innym wystarczy szkic, a jeszcze inni tworzą od razu w przeglądarce z użyciem frameworków.

Drugie pytanie w stylu... czy opłaca się być "X", bo "Y"

- za x podstaw: programista, grafik, piosenkarz, piłkarz, kucharz, biznesmen Janusz...

- za y podstaw: dużo zarabia, dużo ludzi się tym zajmuje...
+1 głos
odpowiedź 18 kwietnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Odpowiem prosto. Żaden klient nie chce mieć strony wyglądającej jak jakakolwiek inna :)
Nie prawda....
komentarz 19 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Zgadzam się z kolegą na górze!
komentarz 19 kwietnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Mówiłem o poważniej firmie, nie o firemce budowlanej która może mieć nawet szablon z allegro. Jeśli celujecie w rynek nawet średnich firm i wyżej - to nikt nie będzie chciał takiego szablonu. Mogę zapytać jakie macie doświadczenie w pracy z klientami koledzy? I z tworzeniem stron na zlecenie?
Mowiłeś o wszystkich.
komentarz 19 kwietnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Ok. Absolutna większość*

Żaden poważny klient*
I nie bylo by tematu ;)

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 2,218 wizyt
pytanie zadane 26 kwietnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez 1110200039910 Gaduła (4,630 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 444 wizyt
pytanie zadane 21 grudnia 2020 w JavaScript przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 378 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2018 w Nasze projekty przez Crocoderka Początkujący (270 p.)

93,776 zapytań

142,736 odpowiedzi

323,388 komentarzy

63,381 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...