• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co sądzicie o nowych emotikonach na forum? [ankieta]

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
420 wizyt
pytanie zadane 20 lutego 2016 w Sprawy forum przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Witam Pasjonatów,

jak każdy dobrze widzi, forum otrzymało ostatnio lekki "lifting" smiley Jednak nie wszystkie nowinki się każdemu podobają. Głównie chodzi o nowe emotikony, które straszą swoim niedopracowaniem. Np. ja miałem dzisiaj z nimi parę konkretnych problemów, bo albo odpowiedź źle się formatowała lub nie mogłem doczytać kodu innej osoby (musiałem włączać tryb edycji, aby przejrzeć źródło).

Chciałem więc się zapytać, co sądzicie o nowych emotikonach? Wg mnie muszą zniknąć do czasu, kiedy zostaną zmodernizowane albo w ogóle, ponieważ zawsze może natrafić się sytuacja, gdy w odpowiedzi lub w kodzie znajdziemy jakąś niepotrzebną minkę...

Zapraszam do ankiety. Za odpowiedzi wszystkim serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

Możliwe odpowiedzi:
Podobają mi się (12 głosów, 33%)
Nie podobają mi się (16 głosów, 44%)
Mogłyby być, gdyby zostały zmodernizowane (3 głosów, 8%)
Nie mam zdania na ten temat (5 głosów, 14%)

5 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 20 lutego 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,090 p.)
Mi nawet się podobają, nic złego w nich nie widzę. Gdyby ich nie było to też nic wielkiego by się nie stało, ale jeśli już są to spoko - jak dla mnie czemu nie.

Fakt, dopracować je nieco trzeba, przykładowo w bloczku code uważam, że w ogóle nie powinno nic być zamieniane na emotki.

Czy muszą zniknąć w tej chwili to nie wiem, natknąłem się na miejsca gdzie coś źle się wyświetla, ale w moim przypadku nie było to tak problematyczne, abym szczególnie zwrócił na to uwagę.
+3 głosów
odpowiedź 21 lutego 2016 przez draghan VIP (106,230 p.)
[IMHO]
Mi się podobało bardziej, kiedy można było wybrać emotikon tekstowy lub graficzny. Osobiście wolę wersję tekstową, jednak czasami obrazek pasował bardziej... A takie automatyczne zamienianie mi nie pasuje.
[/IMHO]
+2 głosów
odpowiedź 21 lutego 2016 przez RegularLemon Stary wyjadacz (12,280 p.)
W mojej opinii, emotki powinny zniknąć. Bardziej podobają mi się te tekstowe.
+2 głosów
odpowiedź 21 lutego 2016 przez Dash Nałogowiec (29,650 p.)
Uważam że optymalnym rozwiązaniem byłoby podmienie znaków wywołujących emotki z połączeń dwukropkow, nawiasów etc. na nazwę emotki w nawiasie. Z tego co pamiętam część emotek w gg taka była. Rozwiązałoby to problem, jedni mogliby wstawiać tekstowe ": )" a drudzy graficzne " (smile) ". Odpada też kwestia formatowania kodu. Nie jestem Webmajstrem, więc wybaczcie jeżeli rzuciłem właśnie czymś nierealnym/trudnym do zrealizowania, ot nie znam się a próbuje wypowiadać :).
0 głosów
odpowiedź 20 lutego 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Mi tam się podobają. Zmiany są dobre

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 284 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 394 wizyt
pytanie zadane 13 lutego 2016 w Sprawy forum przez secsec Mądrala (7,250 p.)
+2 głosów
4 odpowiedzi 883 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2015 w Sprawy forum przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,726 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...