• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Unreal Engine 4 - główna postać

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
890 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2016 w C i C++ przez niezalogowany
Witam, szukałem na internecie rozwiązania, lecz go najprawdopodobniej w otchłani sieci internetu. Albowiem, chcę żeby "główną postacią" była paletka, i nie wiem jak to zrobić. Wybór jaki dokonałem do 2D Side Scroller. Czy ktoś wie jak to zrobić, albo odnalazł w zakamarkach internetu sposób na to?? Z góry dziękuję.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 17 lutego 2016 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
wybrane 17 lutego 2016

Najlepsza
Zamiast ludka jako model postaci wgrać model paletki?
komentarz 17 lutego 2016 przez niezalogowany
W sumie o tym nie pomyślałem, ale teraz jest kwestia jak zrobić żeby mi nie spadał w tylko był na 1 poziomie
komentarz 17 lutego 2016 przez Dash Nałogowiec (29,650 p.)
Nie pamiętam dokładnie gdzie, ale jak wejdziesz we właściwości postaci, to po prawej w panelu będziesz miał opcję wyłączenia grawitacji.
ooo... super dzięki za pomoc, poszukam na internecie jak nałożyć grafikę na mojego jegomościa (wiem, dziwnie to brzmi). Jak coś to będę pytać :)
Potrzebujesz materiału. Nie jest to trudne. Materiał (w eksploratorze taka kula) składa się z textury, normal mapy itd, zakładam że wystarczy Ci narazie tekstura. W eksploratorze ,po kliknięciu prawym powinieneś mieć możliwość stworzenia nowego materiału, bądź zwyczajnie skopiuj już istniejący. W blueprintach zmieniasz tylko teksturę na wgraną przez siebie i przeciągasz kulkę na model który chcesz oteksturować. Jest nawet poradnik po polsku na yt apropos materiałów, dość dobrze wyczerpuje temat.
Tyle że w sumie chciałbym żeby kamera była statyczna, a cały czas podąża za "graczem". Cały czas bawię się ustawieniami kamerki i nic.
W oknie edycji(?) postaci powinienieś miec właściwość że kamera jest "attached" do gracza. Nic dokładniej nie powiem, bo mój kontakt z ue4 skończył się już jakiś czas temu i zwyczajnie nie pamiętam.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 319 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2016 w C i C++ przez veryhotshark Obywatel (1,620 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 11,844 wizyt
pytanie zadane 12 marca 2017 w C i C++ przez Luryxyt Użytkownik (870 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,598 wizyt
pytanie zadane 11 września 2016 w C i C++ przez MrRozgunek Użytkownik (810 p.)

93,335 zapytań

142,328 odpowiedzi

322,407 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...