• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

MSI GP60 Leopard Pro - Czy znajdzie sie cos lepszego w tej cenie?

0 głosów
491 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez patrykgzr Nowicjusz (120 p.)

Witam, przejrzałem całą masę laptopów, mój zakres cenowy to max 3000, ale nie znalazłem nic uczciwego w tej cenie, więc pułap cenowy zwiększył się do 3500. Po długich poszukiwaniachz zalazłem http://www.x-kom.pl/p/225755-notebook-laptop-156-msi-gp60-leopard-pro-i7-4720hq-8gb-1000-dvd-rw-gtx950m.html

Myślę że to najlepszy laptop jaki mogłem znaleźć w tej cenie, ale chciałbym się jeszcze upewnić, czy może ktoś ma jakieś lepsze propozycje, natknął się na lepszego laptopa, zaznaczam że 3500 to taki max. Pozdrawiam

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2016 przez String Gaduła (4,520 p.)
Posiadam GP70 - polecam :))
komentarz 16 lutego 2016 przez patrykgzr Nowicjusz (120 p.)
Powiesz coś więcej? :D
0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2016 przez xR Mądrala (6,260 p.)
Z tego co wiem to msi laptopów nie warto, jeżeli chodzi o jakość wykonania oraz ewentualnej naprawy lub znalezienia części, też miałem tego lapka na oku gdy wybierałem(z rok temu z i5 i wcześniejszą wersją karty) lecz dużo nasłuchałem się od ludzi, w salonach i na forach, ryzykowna gra ;)
komentarz 16 lutego 2016 przez patrykgzr Nowicjusz (120 p.)
To pochwal się co w końcu wybrałeś??
komentarz 17 lutego 2016 przez xR Mądrala (6,260 p.)
Lenovo z50-70, zaoszczędziłem koło tysiaka, bo uznałem że grać specjalnie nie zamierzam, specyfikacja 1tera hdd 7200obr/min, i5 4200, 8gb ram, posiada napęd dvd, 15.6 cala, karta graficzna zintegrowana + geforce 840m i szczerze powiem, że gry typu just cause 2 śmigają, te prawie najnowsze działają na niskich gdzieś z ~25 fps(w zależności od gry) więc grać się da, a rok temu zakupiłem go w cenie 2300zł.
0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2016 przez pietrzakacper Mądrala (7,480 p.)
Jeśli ma to być laptop na którym chcesz komfortowo programować, a nie zależy ci na graniu to poszukałbym czegoś co ma ssd ale słabszy układ graficzny.

Z doświadczenia wiem, że lepiej zastanowić się dwa razy czy faktycznie potrzebujesz laptopa. Bo w tej cenie możesz dostać pudło z wydajnością o której ten laptop może pomarzyć + przyszła rozbudowa.
komentarz 17 lutego 2016 przez patrykgzr Nowicjusz (120 p.)
Mam w planach pozniejszy zakup SSD, poniewaz jest taka mozliwosc rozbudowy, wiec o tym pomyslalem :) A grafika zawsze sie przyda :) Jesli chodzi o PC to zależy mi na mobilności, korzystam z komputera w roznych miejscach i w gre wchodzi tylko laptop :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 369 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 303 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 597 wizyt

93,777 zapytań

142,736 odpowiedzi

323,388 komentarzy

63,381 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...