• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

chamskie windows(8.1) update

Cloud VPS
+1 głos
361 wizyt
pytanie zadane 11 lutego 2016 w Systemy operacyjne, programy przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
Strasznie irytująca sprawa. "Wyłączyłem" windows update w panelu sterowania, odznaczyłem wszelkie checkboxy pobierania zalecanych aktualizacji i jedyny efekt to rzadsze aktualizacje. Czy wie ktoś, gdzie w rejestrze jest zmienna, która pozwoli to wyłąvzyć? Albo zna inny sposób? Albo chociaż URL strony z której to się ściąga, żebym mógł go zbanować?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 12 lutego 2016 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)

Najlepsza
O_o Udało mi się. Po prostu wlazłem w narzędzia administracyjne (w panelu sterowania)\usługi\windows update i zmieniłem typ uruchamiania na wyłączone. W "zmień ustawienia komputera\aktualizacje i odzyskiwanie\zmień sposób instalowania aktualizacji" nic nie działa! :D Nie widziałem o tym poradników, nic.
+1 głos
odpowiedź 12 lutego 2016 przez niezalogowany

Można wiedzieć z jakiego powodu chcesz wyłączyć aktualizacje, które de facto łatają błędy i luki w zabezpieczeniach?

komentarz 12 lutego 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
I jeszcze przy okazji aktualizują rootkity made in M$ xD
komentarz 12 lutego 2016 przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)

https://devhumor.com/media/updating-windows - może to odpowie na Twoje pytanie ;D

komentarz 12 lutego 2016 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
To już się dzieje? Mam 8 jako jedyny w domu i skazałem go na wygnanie. P.S. Tak, o to chodzi.
+1 głos
odpowiedź 12 lutego 2016 przez shadou102 Pasjonat (21,690 p.)
Dobrze myślę, że chodzi o aktualizacje do Windowsa 10 ? Jeśli tak to możesz ręcznie odinstalować o dodać tą aktualizacje do ukrytych lub użyć GWX Control Panel
GWX? Dobra, dokształcę się.
A, nie, nie chcę usuwać tego popup, to da się łatwiej zrobić zresztą. Ja chcę zupełnie roz... zepsuć windows update tak, żeby reszta systemu działała. Czyli moszę wywołać error np. Couldn`t connect to the server, ip wystarczy, chyba, że prościej wywołać inny error.
Microsoft nie lubi ósemki, nie zdziwię się, jeśli zechcą zmusić użytkowników do 10.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 340 wizyt
pytanie zadane 13 marca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Słodka Panda 16 Początkujący (280 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,812 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 385 wizyt

93,485 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,765 komentarzy

62,897 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...