• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nowa strona do oceny

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+1 głos
599 wizyt
pytanie zadane 11 lutego 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez fusemul Użytkownik (710 p.)
edycja 11 lutego 2016 przez Patrycjerz

Stworzyłem dość prostą stronę - portfolio dla znajomej firmy. Jak się prezentuje? Coś do poprawy (oprocz zdjęć, które są słabej jakości i będą zmienione?)
www.fhmany.pl
Dzięki za podpowiedzi :)

7 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 11 lutego 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)

Strona wizualnie jest ok tylko nie podoba mi się pierwsze menu które po najechaniu rozciąga się (natychmiastowy przeskok) w dół .

Też te drugie menu w galerii zdjęć pierwszy (<a class="btn btn-default active" href="#" data-filter="*">Wszystkie</a>)

jest ok ale pozostałe już nie najlepiej dać stałą wysokość i szerokość.

Brak obsługi błędów w formularzu kontaktowym. Nie wiem czy ci przychodzi e-mail pusty czy nie ale informacje  istnieje 

po wysłaniu nie uzupełnionych pól formularza 

Dziękujemy za wysłanie wiadomości. Postaramy się odpowiedzieć jak najszybciej.

+1 głos
odpowiedź 11 lutego 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

Jeżeli idzie o takie portfolio, najlepiej robić je w stylu one-page. Nie potrzebnie odsyłasz do formularza, galerii, o nas i tak dalej. Niestety, ale w to nikt nie zajrzy. Ważnym jest podkreślenie danych kontaktowych, aby w razie uzyskania klienta ten mógł się łatwiej skontatkować. Opisy przy "timeline" zlewają się z tłem, a pasek menu wygląda średnio. Ostatnie zdjęcie w timeline też nie działa, ale to żaden problem, jeżeli to zmieniasz. Ze strony kodu:

<p align="center" style="font-size: 16px">

Zapis przestarzały, lepiej użyć CSS.  Semantyka też powinna być na wyższym poziomie. Podsumowywując : więcej pełnej treści, mniej lania wody ;)

0 głosów
odpowiedź 11 lutego 2016 przez saliwan22 Gaduła (3,110 p.)
Witaj Fusemul!

Ten hover na menu jakoś musisz zmienić bo trochę słabo i może trochę byś zrobił cieńszy div pod tym menu, do galeri może jakiś border dodaj, border na witamy na stronie dałbym na całość napisu, obrazek przy napisie profesjonalny sprzęt się nie wyświetla, muszę przyczepić do jakości zdjęć. Tak poza tym to ok. Fajnie że użyłeś parallaxu.

Pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 11 lutego 2016 przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
Strona jest całkiem fajna :)

Jedyne co mi się nie podoba to menu, ale to jest moje zdanie.
0 głosów
odpowiedź 12 lutego 2016 przez fusemul Użytkownik (710 p.)
Dziękuję za wszystkie opinie, odniosę się do rad.

Myślałem o one-page, jednak jakoś mi nie przypadają one do gustu, może mi się jeszcze zmieni :) Postawiłem na klasyczne podstrony.
Z paskiem menu pomyślę nad zmianą, bo widzę, że nikomu się on praktycznie nie spodobał :D

Ostatnie zdjęcie nie działa, ponieważ mają mi je dopiero podesłać. Zdaję sobie sprawę, że wszystkie zdjęcia słabej jakości, jednak nie ode mnie to zależy, nic lepszego nie dostałem. Mają porobić ładne zdjęcia i wtedy podmienię, żeby to jakoś wyglądało.

'Strona wizualnie jest ok tylko nie podoba mi się pierwsze menu które po najechaniu rozciąga się (natychmiastowy przeskok) w dół .'
O jaki przeskok chodzi? U mnie po najechaniu po prostu czcionka jest pogrubiona, ale przeskoku nie ma.

Dzięki za zwrócenie uwagi na obsługę błędów w formularzu, zupełnie o tym zapomniałem, na pewno dodam :)
0 głosów
odpowiedź 12 lutego 2016 przez fusemul Użytkownik (710 p.)
Mam jeszcze pytanko, nie chcę zakładać specjalnie nowego tematu, może tutaj uda się uzyskać odpowiedź :)

formularz kontaktowy zmieniłem, teraz powinno być wszystko ok :)
Jednak nasuwa się inny problem (akurat nie będę używał tej opcji na tej stronie, ale na kolejnej którą robie będzie to konieczne).

Mianowicie chodzi o automatyczne wysyłanie maila użytkownikom. Tutaj zrobiłem to na zasadzie potwierdzenia mailowego, że ich wiadomość została wysłana.  Nie wiem jak zmienić nadawcę wiadomości. Gdy wysyła się mail do użytkownika, w polu nadawca jest mało przyjazny adres: serwer.....@serwer146...5.home.pl . Trzeba to zmienić jakoś w ustawieniach poczty na home.pl czy w kodzie?
Dziękuję za odp :)
komentarz 12 lutego 2016 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Nie widzimy kodu! Nie wiemy czy używasz funkcji mail()-o zgrozo, czy np. phpmailer.
komentarz 12 lutego 2016 przez fusemul Użytkownik (710 p.)
uzyłem funkcji mail(), nie ma mnie teraz w domu, jutro moge wstawić kod. A czemu 'o zgrozo'? :D

I rozumiem w takim razie, ze jest to do ustawienia w kodzie, a nie gdzies w panelu na home.pl?
0 głosów
odpowiedź 12 lutego 2016 przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
Ta tekstura menu wyglada troche słabo i te podkreslenie tego menu jak najedziesz na tekst co do kodu nie patrze bo pewnie sie uczysz :) a sa inni Gorliwcy na forum co ci to wytkna

Podobne pytania

0 głosów
12 odpowiedzi 1,409 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2016 w Nasze projekty przez baroser13 Użytkownik (750 p.)
+3 głosów
4 odpowiedzi 782 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Adecristo Początkujący (460 p.)
+9 głosów
8 odpowiedzi 644 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2016 w Nasze projekty przez Bakr Mądrala (6,850 p.)

93,443 zapytań

142,436 odpowiedzi

322,693 komentarzy

62,805 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...