• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy wg Was ta strona jest w miarę dobra i na ile byście ją wycenili?

Object Storage Arubacloud
+5 głosów
1,088 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Tak jak w temacie :>

strona - http://www.igorsantarek.esy.es

8 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)

Słowem wstępu: widać, że wzorujesz się na nowych trendach i ogarniasz technologie w których robisz, co jest na + ale (:D) :

  • przy tej stylistyce tekst powinien być większy, tak samo marginesy i paddingi albo ustaw max-width na kontener bo przy fullHD źle się czyta
  • brakuje jakichś zdjęć albo drugiego koloru, trochę wieje pustką
  • Twoje zdjęcie jest w tragicznej jakości
  • "Siedzę w tym już od 5 lat" nie jest sformułowaniem, które klient postrzeże dobrze. Zbyt "koleżeńsko"
  • Emotikonki aut. Jeśli wcale to raczej tylko klasyczny ";)" bo innych zwykły człowiek (spoza branży) może nie zrozumieć. Twój potencjalny klient może być 60-cio letnim spawaczem więc musisz zrobić tak, żeby on też doskonale wszystko rozumiał.
  • podpinasz bootstrapa, jquery i pluginy do niego, żeby napisać 20 linijek kodu co jest jak wyciąganie armaty na komara. Taką stronę, responsywną da się spokojnie samemu napisać. Nie potrzeba bs ani jQuery.
  • piszesz, że siedzisz w branży 5 lat a nie masz na stronie ani jednego projektu. How is that even possible?

Na razie tyle. Stronka ma duży potencjał. Podoba mi się, że obserwujesz to co się dzieje w sieci i wzorujesz się na najlepszych. Jednak brakuje "tego czegoś". Popracuj jeszcze nad nią, popytaj kogoś kto się nie zna na tworzeniu stron (wujka, mamę, ciocię itp) co o tym myślą, jakie mają odczucia. Może pomogą Ci dopracować tekst na stronie?

Podsumowując: 6+/10 za duży potencjał, 5+/10 za wykonanie.

Pozdro! Pracuj dalej!

komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Spoczko, popracuje nad ta strona, dzieki za opinie! ;D wawarto bylo was sie zapytac, tylko, jaki dac fontsize skoro ten jest za maly? :/
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Co do projektow to mam lecz wszystkie stare, bo teraz zajalem sie webmasterka, a wszystkie projekty ktore zrobilem, sa z czasow gdy uczylem sie cpp, teraz kiedy juz sie nauczylem na tyle by stworzyc nim wszystko to praktycznie nie robie nic bo nie mam pomyslow... a snake to raczej nie jest to czym chcialbym sie jakos wybic... :>
komentarz 18 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
Snake jest lepszy niż brak snake'a. Każdy jeden projekt jest potwierdzeniem tego co piszesz.Widać, że faktycznie coś zrobiłeś a nie, że tylko twierdzisz, że zrobiłeś.

Jak nie masz pomysłów co napisać (a mówisz, że możesz wszystko) to napisz np. prgoram, który będzie analizował wejście z mikrofonu i sprawdzał czy dźwięki trafiają w dobrą nutę. Pomysłów jest milion ;)

A z font-size Ci nie pomogę nad takimi rzeczami najlepiej pracuje się w czasie rzeczywistym w konsoli i po prostu sprawdza co wygląda dobrze a co nie.
komentarz 18 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
spoczko, dodam swój projekt języka skryptowego i snake'a i takie tam inne jak po znajduje na dysku, a co do font'a, to już naprawiłem i znalazłem też błędy związane z niekompatybilnością jquery z bootstrapem, ale już na szczęście wszystkie błędy naprawiłem i tylko tego zdjęcia nie poprawię, bo nie mam innych zdjęć... Nie robię sobie ich po prostu... :C
komentarz 18 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)

Tutaj moje 10min zabawy w konsoli.
Wg. mnie wygląda trochę lepiej. Może nie być widac na screenie ale fonta dałem 24px i max-width: 1200

komentarz 18 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
WOW mogę sobie z tego skorzystać? :D
komentarz 18 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
Śmiało, tylko zdjęcia musisz jakieś znaleźć bo te są z google grafika.
komentarz 18 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Spoczko, trochę wyedytowałem stronkę, ale nwm czy to zdjęcie pasuje... :>
+2 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Tekst lepiej wyglądałby gdyby był wyśrodkowany. Co do wyceny to raczej nikt czegoś takiego nie kupi (bo to bardzo prosta strona). Szlifuj swoje umiejętności dalej, nie myśl póki co o zarobkach.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
hmmm jak dużo muszę się nauczyć, żeby sprzedać jakąś stronę? :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Tzn. chcesz robić strony i później szukać na nich kupca? To raczej na zlecenie się robi. Tak dużo, żebyś wyróżniał się na tle konkurencji.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Aha, czyli jeszcze co najmniej 2 lata nauki... :< Ale dzięki, dobrze jest się dowiedzieć prawdy od kogoś doświadczonego... :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Zależy od czasu w jaki w to włożysz, ale już potrafisz sporo :) Po prostu musisz doprowadzić umiejętności (które już masz) do perfekcji. Pozdrawiam i powodzenia :)
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
heh dzięki! :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
Może robić własne strony (szablony) i je sprzedawać. Tak wiele osób robi na różnych serwisach, gdzie sprzedają strony HTML czy szablony do WordPressa, Joomli...
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Ale jemu chodziło, że mam zbyt małe wykształcenie. .. :>
+1 głos
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Igor, stronka fajna, ale wejdź koleś wreszcie na tego skype, bo cię chyba juz rok nie ma :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Oj poucz się, nie ma go 22 dni
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
No to i tak dużo :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Laptop w sumie nie licząc crashy/aktualizacji miałbym jego uruchomienie może 2 miesiące temu byłoby, przez hibernacje.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
heh, spoko xD
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Crashe to w sumie zbierający się wyciek pamięci dniami, co później zaczyna sie program zachowywać inaczej niż powinien, spowolniona praca.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
czemu masz wycieki pamięci? :> Mi generalnie laptop się tak psuje, że praktycznie cały czas widzę takie białe kreski na monitorze... xD
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Pisałem że te wycieki sie zbierają po użytkowaniu... Nie powiem jakie aplikacje nie potrafią dobrze obsługiwać pamięć. Co do kresek to różnie jest.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
spoko, nie chcę mi się naprawiać mojego laptopa najpierw, bo w razie czego mam drugi komputer... :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Ja Ci naprawię, zgodnie z nazwą filmu możesz mi zaufać: https://www.youtube.com/watch?v=rp8hvyjZWHs
+1 głos
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
edycja 17 kwietnia 2015 przez SyntaxError

Funkcję zwin() można by napisać krócej. 

function zwin() {
rozwiniety ? $("#phonemenu").css('top', "-200px") : $("#phonemenu").css('top', "0px");
rozwiniety = !rozwiniety;	
}

Zapis ze znakiem zapytania oznacza, że to po lewej stronie dwukropka wykona się jeśli flaga przed znakiem jest true. Natomiast to po prawej jeśli false. 
Kolejna linijka to tzw. toggle, czyli zmiana stanu na przeciwny. To jest to samo co:

if(rozwiniety) rozwiniety=false; else rozwiniety=true;

 

komentarz 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)

Ewentualnie

flaga = !flaga;

 

komentarz 17 kwietnia 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
No ten zapis właśnie wyjaśniłem. Druga linijka mojej definicji zwin() :P
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Skróconej wersji, która działa niezależnie od warunku nie widzę :)
komentarz 17 kwietnia 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
No jak? xd Napisałem rozwiniety = !rozwiniety, a niżej, że to jest to samo co ten warunek.
+1 głos
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
Na rozdzielczościach ~800-1000px nie można dostać się do menu, zakładki już znikają ale trzy paski jeszcze sie nie pojawiaja.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
hmmm dziwne... :/ No nwm, spróbuje to naprawić :)
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Nie wiem czy ty używasz pikseli, bo mam lenia i nie chce mi się sprawdzać, ale używaj procentów - taka strona bedzie dostosowana do każdej rozdzielczości - zobacz na moją stronę - tak, wiem, że jest praktycznie cała zjechana z poradnika, ale ja to z pamięci robiłem, a tak mi fajnie kolorki pasowały :D - tam mam taką ruchomą stopkę. Normalnie i na kompie i na tablecie widać ją normalnie, ale jak obróciłem tableta, to stopka sama zniknęła :D pozdro :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Kiedys tak robilem i sprawialo mi to duzo problemow, teraz kozystam z pikselow, a jak chce cos wysrodkowac to raczej robia textalign center i marginesy gorny i dolny... :)
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Okej, spoks :D

Ja tam wolę niskopoziomówkę :) C++ i Asm najlepsze :) A tak to co u ciebie? Ja przedwczoraj zainstalowałem linuxa i się uczę :D
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Ucze sie tasma :)
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
A ja na linuxa :) Ty dziadu, na linuchu jest trudniejszy :/ Jak tam ci idzie z tasmem?
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
średnio, narazie to jestem na ifach xD
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Hehe :) Ja i tak od nowa jadę, bo linux to całkiem inna bajka :)
+1 głos
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Co do contentu porób odstępy po znakach interpunkcyjnych, bo to niezbyt wygląda. Co do strony może być ale zbyt mała jest.
0 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez jeremus Maniak (59,720 p.)
fajne te przesuwanie. !!!

A co do jakości strony to dopiero widać jełi musi się w niej przeładowac zawartość.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
jełi, to dużo? :> Bo jak tak, to wcale nie dużo, bo tylko jquery i 2 pluginy do tego fajnego przesówania i bootstrap. :>
0 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez Asasynek Obywatel (1,430 p.)
Strona bardzo ładna w swojej prostocie (wiele osób lubi biały i niebieski, więc zrobiłeś dobre połączenie), nieprzepakowana bajerami. Jedyne do czego się można na pierwszy rzut oka przyczepić, to kilka literówek, a to również jest dosyć zauważalne - zwłaszcza, że nie ma tam zbyt wiele tekstu. No ale jak już niektórzy wcześniej wspomnieli, nie ma co pisać o wycenie, bo po prostu to zbyt niewielki projekt, by ktoś taki chciał kupić. Co nie znaczy, że się nad nią nie napracowałeś, ja bym w ogóle nie był w stanie na ten moment takiej zrobić (po 2 odcinki HTML, CSS i JS, to jeszcze zbyt mało), jednak ktoś zamawiając stronę na pewno będzie oczekiwał czegoś więcej, żeby jego strona jakoś się pozytywnie wyróżniała.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
Spoczko, i tak nie sprzedalbym tej strony, tylko fajniej sie robi wiecwiedzac, ze to co robie, to jest cos warte po za tym ze sie ucze. ;D

Podobne pytania

+5 głosów
6 odpowiedzi 699 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
+3 głosów
7 odpowiedzi 362 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
+5 głosów
7 odpowiedzi 904 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez Ehlert Ekspert (212,990 p.)

92,681 zapytań

141,583 odpowiedzi

320,070 komentarzy

62,041 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...