• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Nginx - konfiguracja vhost

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
486 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2016 w Inne języki przez szmq Pasjonat (22,770 p.)
zamknięte 10 lutego 2016 przez szmq
Witam, próbuję zrobić vhosty dla Django. Cóż.. ten sam config na porcie :8000 działa bez zarzutu, a na 80 nie może się odnaleźć. Naprawdę próbowałem już wiele rzeczy, ale w sumie nie wiem co powinienem z tym zrobić.

nginx sites:

http://hastebin.com/ziwawubusi.nginx

error log:

http://hastebin.com/pipaneyene.vbs

z tym errorem nie wiem o co chodzi. Sciezki sa przeciez calkiem inne. To tak jakby powiedziano, ze na porcie 80 ma szukac w kompletnie innym katalogu. Jak sobie z tym poradzic?

//edit:

Postawiłem wszystko na jednym i działa. Prawdopodobnie wina leży w tym, że były na jednej subdomenie i porcie dlatego nginx nie wiedział, którego vhosta pierwsze ma załadować.
komentarz zamknięcia: SOLVED

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 lutego 2016 przez No Lime Gaduła (4,540 p.)
Hej. Jestem na telefonie dlatego posłużę się numeracją linijek. Ja bym na Twoim miejscu w 8 linijce w pliku nginx sites dopisał jeszcze index.php skoro w logach krzyczą, że właśnie pliku z tym rozszerzeniem Ci nie znalazło.
komentarz 10 lutego 2016 przez szmq Pasjonat (22,770 p.)
1. Sciezki sa calkiem inne (nie szuka plikow w tym katalogu w ktorym powinien byc)

2. w Django nie ma index.php :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 390 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2025 w Hostingi, domeny, usługi przez Jcob2222 Użytkownik (590 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 585 wizyt
pytanie zadane 1 grudnia 2022 w Hostingi, domeny, usługi przez AnimaVillis Stary wyjadacz (13,670 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 782 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2021 w Sieci komputerowe, internet przez thepeche Nowicjusz (170 p.)

93,717 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,261 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...